«Він два рази в день нагадує про себе». Що залишив на згадку в Шаргороді трубач Kozak System?

«Він два рази в день нагадує про себе». Що залишив на згадку в Шаргороді трубач Kozak System?
Трубачем, помічником волонтерів, вантажником називали у Шаргороді музиканта гурту Kozak Sistym Сергія Соловія (у центрі), він залишив на згадку дві записані мелодії, які дотепер звучать у місті.
  • На початку війни дехто з музикантів гурту Kozak System переїхав до Шаргорода.
  • Тут вони стали волонтерами громадської організації «Шаргород оперативний».
  • Один з музикантів залишив місту подарунок, який щодня нагадує про нього.

Недавно «Шаргород оперативний» вітав з днем народження трубача гурту Kozak System Сергія Соловія. У привітанні назвали його «дорогим трубачем-помічником-вантажником». У Фейсбуці розмістили фото, як Сергій переносить на плечах вантажі разом з шаргородськими волонтерами.

«Як не можна уявити  гурт Kozak System без Сергія Соловія, так і з нашої організації не викреслити його ім’я, бо Сергій один із засновників «Шаргород оперативний», — написали шаргородці.

Відео дня

А ще вони згадали, як Сергій починав волонтерити у їхньому містечку, як легко сходився з незнайомими йому людьми, як приємно було працювати з ним і його колегами з музичного гурту.

«Знаємо, що нині музиканти займаються масштабними проектами — передають на передову Мавіки (багато Мавіків!), збирають кошти і купують автомобілі для наших захисників».

Соловій уже давно залишив Шаргород. Однак дотепер нагадує про себе.

Трубач подарував на згадку шаргородцям дві записані мелодії — Гімн України і «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни», яку називають духовним Гімном держави. Твір написаний видатним композитором Миколою Лисенком на слова Олександра Кониського ще у 1885 році, але дотепер хвилює серця українців.

Фрагменти цих творів у виконанні трубача Соловія звучать з величного храму у центрі Шаргорода — костелу Святого Флоріана, збудованого у ХVI столітті. Гімн України можна почути о сьомій ранку, а духовний Гімн — о дев’ятій вечора.

Трубач Kozak System відзначився у Шаргороді ще однією подією.

— Одного ранку він прийшов на роботу і повідомив, що написав слова до пісні про захисників Маріуполя, — розповіла журналісту «20 хвилин» керівник ГО «Шаргород оперативний» Валентина Вельган. — Це було в той час, коли вся країна з хвилюванням стежила за ситуацією на «Азовсталі». Він казав, що це ті слова, які пишуться серцем.

До речі, пісню записували теж у Шаргороді. На музику їх  поклав керівник гурту Іван Леньо. І кліп на неї знімали у цьому місті. Для цього музиканти обрали символічне місце. У Шаргороді є Хресна дорога. Вона відтворює шлях Ісуса Христа на Голгофу.

Якраз на символічній Голгофі знімали відео. За словами пані Валентини, до зйомок залучали також волонтерів їхньої організації. Співрозмовниця каже, що пишається тим, що саме у їхньому містечку перебував уславлений український гурт, і саме тут народилася пісня, яка кличе до боротьби з російськими окупантами. Такі почуття виникають у кожного, хто чує мелодію і слова «Моє серце сталь, моя кров — Азов!..».
 

Читайте також:

«Буча все перевернула». Австрієць з власної ініціативи зібрав допомогу і сам привіз її у Вінницю

Ансамбль танцю «Радість» з Вінниці завоював серця литовських глядачів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up