Ансамбль танцю «Радість» з Вінниці завоював серця литовських глядачів

Ансамбль танцю «Радість» з Вінниці завоював серця литовських глядачів
  • Ансамбль танцю «Радість» з Вінниці заслужив особливі овації та отримав високу оцінку організаторів на Міжнародному фестивалі народного танцю «Заплетемо танцювальну косу».

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Литви, де взяв участь у Міжнародному фестивалі народного танцю «Заплетемо танцювальну косу». Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Буря емоцій

Українські танці — «Гопак», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін», «Лобуряки» викликали бурю емоцій у глядачів. Вони плескали в долоні разом із нашими дівчатками у танці «Плескач», співали разом із нашими дітьми «Ой, у лузі червона калина».

Гала-концерт фестивалю відбувся в легкоатлетичному манежі Паневежиса, де колективи з різних країн, включаючи Латвію, Польщу, Литву та Україну, продемонстрували свій професіоналізм та високий рівень виступів.

Відео дня

«Після концерту до наших керівників підійшла одна вчителька і сказала, що наші діти неймовірні. Своїми танцями вони показують мужність і силу українського народу. Вона зауважила, що дивлячись на наші танці та на наших дітей розуміє, чому Україна так мужньо бореться з російськими загарбниками. Своє захоплення та високу оцінку виступам нашого колективу дали керівники латвійського та польського колективів, організатори фестивалю», — додав художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.

Екскурсія 

Під час фестивалю діти познайомилися з містом Паневежисом, де побували, зокрема, в краєзнавчому музеї. Відвідали з екскурсіями місто Кернаве, яке було першою столицею Литви, відновлене старовинне литовське селище, а також стародавню резиденцію литовських князів у найбільшому зі збережених замків Литви — Тракайському. У його концертній залі, з чудовою акустикою, заспівали «Ой, у лузі червона калина».

«Дружня, спокійна атмосфера фестивалю, нові знайомства, спілкування з дітьми з різних країн назавжди залишаться в пам’яті наших дітей», — зазначив Віктор Бойко.

 

Читайте також:

Юні вінницькі бандуристи свої перемоги присвячують захисникам України

Понад 100 артистів на сцені! У четвер Вінницю вразить грандіозна прем’єра аргентинської меси-танго

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up