Відкрито близько 400 вакансій. У Центрі зайнятості дали поради вінничанам, як швидше знайти роботу

Відкрито близько 400 вакансій. У Центрі зайнятості дали поради вінничанам, як швидше знайти роботу
Фото: Центр зайнятості
  • Понад тисяча вінничан та гостей міста наразі офіційно мають статус безробітних. Доступних вакансій у місті втричі менше. Як збільшити свої шанси обійняти вакантне місце?

Від початку повномасштабного вторгнення статус безробітного набули понад 400 тисяч українців. Такі дані наприкінці минулого місяця на своєму сайті опублікувала пресслужба Міністерства економіки. Там же повідомили, що через війну економіка просяде приблизно на 30%, що лише збільшить рівень безробіття.

Наразі в Україні вже зареєстровано понад 200 тисяч безробітних. У Вінницькому міському центрі зайнятості розповіли, що з цієї кількості 1300 припадають на наше місто. Загалом цього року статус безробітних у Вінниці мали 6 тисяч людей. 

Зменшилася й кількість вакансій. Зараз на одну відкриту вакансію в Україні претендує приблизно вісім людей. У нашому місті ситуація з цим дещо простіша. На сьогодні відкрито близько 400 вакансій, себто на одну, в середньому, претендує троє безробітних вінничан. Цього місяця, наша область увійшла до п’ятірки регіонів з найбільшою кількістю вакансій.

Відео дня

У міському центрі зайнятості говорять, що база вакансій оновлюється щодня. Та найбільше роботодавці шукають кандидатів на робітничі професії: прибиральники території, швачки, приймальники товарів тощо. 

— Нами працевлаштовані майже дві з половиною тисячі людей, які шукали роботу у Вінниці, — розказали у міському центрі зайнятості.

У Державному центрі зайнятості пояснюють, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів. У цей же період максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати. Наразі мінімілка в Україні дорівнює 6700 гривням.

Також варто зазначити, що у період дії воєнного стану підхожу роботу кандидатам шукають незалежно від того, де вони реєструвалися як безробітні ,та де тепер фактично знаходяться й планують знайти роботу. 

Нагадаємо, що в Україні почав діяти урядовий проєкт «єРобота», що він передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Проєкт охоплює шість грантових програм: 

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подача заявки на грант здійснюється через Портал Дія.

У Вінницькому міському центрі зайнятості також дали нам кілька простих порад, які, як там вважають, мають допомогти швидше знайти бажану роботу.

  • Будьте наполегливими та методичними. Адже саме наполегливість, методичність, системний підхід і теоретична підготовка — важливі фактори успіху. Пошук роботи — це теж праця. Слід підійти до цього максимально серйозно і відповідально, як до будь-якої роботи. 

Склавши резюме, не забувайте оновлювати його і розмістіть на декількох сайтах. Надсилайте його всім роботодавцям, які хоча б теоретично вам цікаві. Будьте настирливим — компанії, зазвичай, цінують наполегливих та енергійних співробітників.     

  • Що краще вибрати: високооплачувану роботу або роботу до душі? Ідеально, звичайно, мати високооплачувану роботу, яка вам подобається. Але на практиці високоприбуткове місце не завжди виявляється по душі. Психологи радять займатися тим, що подобається, бо будь-яка робота передбачає розвиток професійних навичок. 

Можливо, наразі зарплата не дуже висока, але підвищивши свою кваліфікацію і рівень, ви завжди зможете розраховувати на підвищення доходу. На роботі людина проводить значну частину життя. Отже, робіть вибір на користь тієї вакансії, яка припаде до душі особисто вам.

  •  Для пошуку роботи залучайте усі доступні інструменти: родичів, друзів, знайомих, Центр зайнятості, сайти з пошуку роботи тощо.
  • Складіть якісне резюме. Існують певні правила складання резюме, якими слід керуватися, якщо ви хочете справити на роботодавця приємні враження. Знайдіть їх та ретельно перечитайте. 
  • Підготуйтеся до співбесіди. Звичайно, ваш професіоналізм і знання забезпечують основну частину успіху, але значення також має враження, яке ви справите на представника роботодавця під час співбесіди.

Читайте також:

«Кожне вимкнення світла дуже болюче для нас»: як бізнеси адаптовуються до перебоїв з електрикою

Запустили інтерактивну мапу з закладами, які працюють під час відключень світла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Hardy Dou

    Главное, что все животные в намордниках!
  • Тетяна Баглай

    Невже влада не може організувати пошив зимової форми, маскхалатів, плитоносок??? Простіше клянчити по закордонам???

    Viktor Tanko reply Тетяна Баглай

    Тоді не буде грошей на бидло-марафон, вони замість того, щоб робити, краще вам розкажуть, що вони роблять!

    Олег Каськов reply Тетяна Баглай

    Тетяна Баглай не "не може"-не хоче.
  • Мирослав Олександрович

    Вакансії є, але не має зарплат, платять як дурним а питають як з розумних
  • Ivan Sobzyk

    Термін чотири місяці -посібя не платять-а роботи після пятдесяти не знайти.Не центр занятості а фейк.

keyboard_arrow_up