Від завтра на Вінниччині починає діяти заборона на риболовлю

Від завтра на Вінниччині починає діяти заборона на риболовлю
  • На час нересту у Вінницькій області заборонили риболовлю. Заборона починає діяти з 1 квітня. Розповідаємо деталі.

Терміни нересту

Весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області триватиме:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 01 квітня по 20 травня (включно);
  •  у водосховищах з  01 квітня по 09 червня (включно);
  •  у р. Дністер з усіма притоками з 01 квітня по 10 червня (включно);
  • у придаткових водах (протоки, гирла, озера, ставки, та інші водойми) з 01 квітня по 30 червня (включно).

Відповідальність порушникам

Відповідно до чинного законодавства, за порушення правил рибальства особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності за частиною 3 статті 85 КУпАП. Розмір штрафу за цією статтею становить від 34 до 170 грн.

За грубе порушення правил рибальства на порушника буде складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову). Матеріали у даному випадку направляються на розгляд до судових органів.

Відео дня

Також варто не забувати, що з 2021 року розмір штрафної санкції за незаконний вилов того чи іншого виду риб збільшено в рази. Як приклад, вартість одного незаконно добутого карася становить 1 581 грн, окуня — 3 162 грн та судака — 3 587 грн.

 

Читайте також:

Ловись рибка велика і не дуже маленька — бо буде адмінпорушення, штраф, аж до кримінальної відповідальності

За 15 рибин — понад 50 тисяч штрафу. На Вінниччині зловили браконьєра

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up