За 15 рибин — понад 50 тисяч штрафу. На Вінниччині зловили браконьєра

За 15 рибин — понад 50 тисяч штрафу. На Вінниччині зловили браконьєра
  • На Вінниччині постійно виявляють браконьєрів, які виловлюють рибу сітками. Не лякають людей і нові підвищені штрафи. Так, цієї ночі на 50 тисяч попався житель Федорівки.

Інцидент стався вночі 11 лютого на річці Мурафа в селі Федорівка Шаргородського району Вінницької області. Про це у фейсбук розповів «Вінницький Рибоохоронний Патруль».

— Близько 2 години ночі виявлено громадянина, який здійснював вилов риби використовуючи заборонені сітні знаряддя лову, а саме зяброві сітки, в кількості три шт, — йдеться у повідомленні. — Громадянин виловив 13 екземплярів товстолоба та два екземпляри карася сріблястого.

Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала понад 10 кілограмів, а збитки завдані рибному господарству становлять 50 тисяч 456 грн.

Відео дня

Порушника притягнули до адмінвідповідальності за частиною четвертою статті 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду.

Ініціатива Держрибагентства зі збільшення розмірів такс за незаконний вилов риби, нагадаємо, 6 жовтня 2021 року була підтримана Урядом.

У матеріалі розповідаємо про розмір штрафів, які чекають на порушників. Зазначимо, що за карася доведеться тепер заплатити у 93 рази більше, а за раків  — у 120 разів.

 

Читайте також:

Збільшили такси за незаконний вилов риби. Скільки доведеться заплатити порушникам

Мітинг підприємців, коло на Коріатовичів та інше важливе за 10 лютого на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Даруся Рг

    А як вирахували розмір збитків і куди поділи виловлену рибу???
  • Zhanna Drajko

    Смачно....
  • Читач96

    Чудово!

    Побільше таких рейдів!
  • Читач47

    За 15 рибин 50 т штрафу а за ену кількість не живої риби після спусканя води з ставка орендаторем ніфіга там в 15 мішків не збереш. Ура нашому рибнадзору. Скільки задихається риби малька пика набиреться води. А попробуй взяти ту рибу,,,

keyboard_arrow_up