Від вінтажного одягу до жіночого здоров’я: вінницькі ТікТокери, за якими вам буде цікаво стежити

Від вінтажного одягу до жіночого здоров’я: вінницькі ТікТокери, за якими вам буде цікаво стежити
  • У застосунку TikTok можна знайти чимало відео про наше місто: вдалі, не дуже й такі, яких краще б взагалі не було. Складніше там відшукати цікаві сторінки вінничан, адже в ТікТоці немає відповідних фільтрів. Однак ми змогли скласти невелику добірку акаунтів, за якими цікаво, а подекуди й корисно буде стежити. 

Бабуся Ніна

Сторінка 81-річної Ніни Мефодіївни, відео на яку знімає та монтує її онука. На каналі можна послухати розповіді вінничанки про дівоцтво, подивитися, як вона разом з подругою співає народні пісні та порається на городі, дізнатися смачні рецепти. Деякі відео пенсіонерки набирають сотні тисяч переглядів. 

@_nasha_babyshka

 

♬ оригинальный звук - Бабуся Ніна😊💐

Мотанка

Ще одна жителька нашої області Олена Присяжнюк відреставрувала хатинку своєї прабабусі, а потім перетворила її, як кажуть односельці, на музей. У ній зібрано чимало старовинних речей з українського побуту, про існування яких сучасні вінничани можуть навіть не здогадуватися. Олена знімає відео, що в них розповідає про саму хату, показує українські рушники та вишиванки, а також співає з друзями народні пісні та випікає пиріжки у справжньому п’єцу. Найпопулярніші відео блогерки збирають по кілька мільйонів переглядів. 

Відео дня
@motanka__

Реставрувала хатину пабабусі) в інстаграмі показала, ще одну хатину, яку буду реставрувати)❤️

♬ оригінальний звук - MOTANKA

Your_sunny_flowers

Вінничанку Мілу Поворознюк ви могли бачити не лише у соцмережах, але й у місті. Впізнати її досить легко, адже з-поміж усіх інших жінку вирізняє одяг — Міла завжди вбрання у вінтажному стилі. У своєму ТікТоці дівчина розповідає про те, як жили, одягалися і доглядали за собою леді у 19-20 століттях, хоч і зазначає, що сама б не хотіла народитися в ті часи. На сторінці Міли можна також побачити чимало так званих відео-одягалок, що в них вона показує свої перевтілення, а також стежити за ремонтом в її будинку, адже його вона також облаштовує за канонами минулого. На своїх відео вінничанка має вже майже десять мільйонів вподобань та майже 500 тисяч підписників. 

@your_sunny_flowers Clothes by “Gibson girl dress “ brand @Gibson_girl_dress #edwardianera #edwardianfashion #edwardianstyle ♬ оригінальний звук - Hello English 🇺🇸🇬🇧

Мирося

Канал належить Мирославі Слободянюк. На ньому вінничанка дотепно розповідає та показує побутові речі свого життя: святкування дня народження, народні методи схуднення, дегустацію смаколиків, цікаві локації Вінниці та факти про них, а також свого чоловіка, який на 23 роки старший за неї. Саме про останнього Мирослава жартує найчастіше: «Коли я була маленькою, мама постійно казала, що неслухняних дівчаток забирають дорослі дядечки. Так ось, я була неслухняною».

@mirosya_look Моя #вінниця ♬ ТУК ТУК ТУК - Jerry Heil

Шукачка книжок

Можливо єдиний у Вінниці ТікТок, в якому розповідають про книжки. Авторка каналу та наша журналістка Наталія Корпан знімає відео, де ділиться враженнями про найкраще з прочитаного нею, обговорює новинки книжкового ринку, влаштовує книжкові розпаковування та складає добірки на кшталт «Найкрасивіші книги у моїй колекції», «Книги, які вас розчулять», «Книги Стівена Кінга, які вам варто прочитати» тощо. Канал буде корисним для усіх закоханих в книжки та літературу. 

@natareadsbooks #щопочитати #букток #книжковийтікток #буктокукраїнською #рекомендації #книжковийблог #5книжок #психологіяукраїнською #психологічнікниги ♬ Opr - Gesaffelstein

Віктор Замрій

На цій сторінці Віктор розповідає про різноманітну їжу, яку можна скуштувати у закладах Вінниці. Курча під медово-гірчичним соусом, удон з куркою та креветкою, мариновані яйця в буряковому соусі, пивна юшка з грибами та багато іншого. Продегустувавши страву чи напій, блогер називає їхню вартість. Також Віктор регулярно розповідає про нові заклади, які відкриваються у нашому місті. 

@za_mriy Великі устриці тут 🦪 #вінниця #устриці #морепродукти #vinnytsia #україна #риба #чорноморка #доставкавінниця ♬ Salsa en la Calle (Instrumental) - Sr Ortegon

Гінеколог Liliia Lavreniuk

Ця вінницька лікарка дає надзвичайно важливі та корисні поради про жіноче здоров’я. Наприклад, на її сторінці можна знайти відповіді на питання: з якими симптомами потрібно негайно звертатися до гінеколога, чи можна вести статеве життя після виявлення кісти яєчника, чому мобільні застосунки неправильно вираховують день овуляції тощо. 

@lililavr.com

 

♬ When I Ride - Ashley Mehta

Читайте також:

Тест від «20 хвилин»: чи впізнаєте ви місце у Вінниці, яке намалював штучний інтелект?

Екскурсії Вінницею за допомогою смартфону: три цифрові гіди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up