Від квіткової алеї до «окультурення» ставки Гітлера: як молодь пропонує привабити туристів

Від квіткової алеї до «окультурення» ставки Гітлера: як молодь пропонує привабити туристів
  • Сучасний коворкінг в Центрі Вінниці, масштабний музичний фестиваль, освітня програма для однолітків, що допоможе обрати майбутню професію, і безліч інших ідей вигадала активна молодь міста.
  • Розповідаємо та показуємо, як молоді вінничани пропонують залучати туристів у Вінницю. Після прочитання пропонуємо проголосувати за проект, що сподобався. 

 

Кілька днів тому дев’ять невгамовних та молодих команд презентували свій соціальний проект — «Time Z». Учасники цього проекту — вихованці однієї з вінницьких бізнес-шкіл, віком від 15 до 25 років, вигадали стартапи, які мають змінити наше міста на краще. 

— Під час однієї з неформальних розмов ми вирішили зробити щось дуже круте для міста. Коли ми почали обговорювати, що приваблює туристів сюди, то зрозуміли, що є три таких об'єкти: наш фонтан, Пирогов з його мавзолеєм і Ставка Гітлера, — каже керівниця бізнес-школи Оксана Лоянич. — Тому ми вирішили створити щось нове і цікаве, що могло б залучати сюди туристів. Наші учасники проекту вигадали різноманітні стартапи, які залучатимуть мандрівників у Вінницю. 

Відео дня

За словами керівниці, цим соціальним проектом вони доводять, що даремно ніхто ніколи не слухає молодь. Для того, щоб оцінювати ідеї та бізнес-плани молоді на захід запросили дев’ять членів журі — рестораторів, директорів інститутів, бізнесменів та істориків. 

— Можливо, хтось з журі захоче інвестувати у якийсь проект чи взяти менторство над ідейниками, — говорить Оксана Лоянич. — Один з проектів, найкращий за результатами конкурсу, ми точно втілимо у життя з другим директором бізнес-школи. 

Після знайомства учасників з журі та оголошення правил оцінювання, команди почали презентувати свої проекти. У кожної команди на це було рівно сім хвилин. Першою виступала команда «Detstvo», яка запропонувала створили у Вінниці креативний простір, де кожен зможе відчути себе дитиною. Простір, де можна буде спробувати домашню бабусину їжу чи працювати подалі від метушні міста. 

 — Ми всі дорослішаємо і хочемо іноді повертатись у дитинство, у ті місця, де є домашня їжа, бабуся, тепло і атмосфера, — розповідає лідерка цієї команди Ангеліна Книжник. — Ми хочемо створити у місті такий простір, де можна відпочити душею. А працювати у нашому коворкінгу мають пенсіонери, це соціальна складова нашого проекту.

Лідер команди «ViaWin» Дмитро Маєвський розповів журі про ідею започаткувати у місті масштабний музичний фестиваль. Ця команда прорахувала всі витрати, аби все пройшло на високому рівні, і про вінницький фест заговорили не лише в Україні, а й світі, знадобиться понад 10 мільйонів гривень. Втім молодь певна, що за кілька років вони повернуться, адже формат пропонують особливий.

— Основна ідея — зробити фестиваль навпаки: українські тексти будуть написані латиницею, всі емблеми перевернуті, ведучі виступатимуть серед публіки, а не на сцені, наприклад, — розповів лідер команди Дмитро. — Своїм фестом ми хочемо дарувати незабутні емоції, бо саме відчуття — це найкращий легальний наркотик, і ми хочемо стати його дилером. 

А от команду «Эхо войны» цікавить «окультурення» ставки Гітлера. Вони пропонують створити кінотеатр на території ставки, де можна буде на власні очі побачити історію. Команда «GREENVIN» пропонує створити у нашому місті квітковий парк, велику цілодобову оранжерею квітів та рослин і водночас зону для прогулянок та фото. 

Юних страртаперів із «Задзеркалля» більше приваблює соціальна тематика. Планують запропонувати старшокласникам спробувати себе у героїчних професіях: пожежника, військового, лікаря. І змогли зорієнтуватись під час вибору майбутнього фаху. 

Команда «MAK VIN» запропонувала встановити бронзові фігурки по всьому місту, кожна зі своєю історією і ритуалом, а «HIDDENVIN» пропонує намалювати масштабні малюнки на будівлях міста, які відображатимуть історію Вінниці.

Команда «VIN QUIZ» вигадала організувати різноманітні квести для туристів та містян, а «WIN СAMP» пропонує організувати дитячий табір з альтернативними методами навчання.

Після презентації всіх проектів, журі оцінювали учасників, але не все залежить від них. На сторінках у соцмережах проекту проведуть голосування за найкращу ідею, і вже на початку жовтня вихованці бізнес-школи визначать найбільш унікальну ідею. 

Ви також можете проголосувати у опитуванні нижче, яка ідея молоді вам сподобалась найбільше.

Опитування

Яка ідея вам сподобалась найбільше?


Читайте також:

Куди поїхати восени і у скільки це обійдеться? Склали ТОП-5 маршрутів для відпочинку в Україні

«Варто знати кожній жінці, і не тільки»: ТОП-10 порад від інструкторки з самозахисту


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дмитрий

    Ощущение, что люди эти сошли с ума
  • Кеп

    Это какой-то сюрр,реально нужные социальные,образовательные инициативы похериваются в угоду "детству в попе","окультуриванию гитлера" и размалёвыванию стенок -народ деградирует...
  • Kosta Fraskini

    Тротуары и дороги сделайте вначале.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up