Від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток бізнесу. Хто може отримати та як?

Від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток бізнесу. Хто може отримати та як?
  • Український ветеранський фонд, що діє при Мінветеранів, запустив конкурсну програму макрофінансування під назвою «Варто». Розповідаємо деталі.

Ветерани та члени сімей полеглих Захисників і Захисниць можуть отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток бізнесу. Про це інформує «Мінветеранів».

«Багато наших ветеранів ще до повномасштабного вторгнення повернулися до цивільного життя, стали підприємцями, почали розвивати власну справу. Зараз економіка країни потребує підтримки з усіх боків, це стосується і ветеранського підприємництва, — каже міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. — Тому ми відкрили спеціальну програму, за якою ветерани і члени сімей загиблих Захисників і Захисниць, які є фізичними особами-підприємцями, можуть отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток власної справи. Також скористатися такою можливість можуть юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани або члени сімей полеглих воїнів».

Всі заявки будуть проходити технічний відбір, після чого відбудеться оцінювання проєктів експертами.

Відео дня

Терміни подачі заявок

Заявки прийматимуть до 5 жовтня. В кінці місяця будуть оголошені переможці конкурсу. Перші транші можна буде отримати вже до кінця цього року.

«Ми розраховуємо, що завдяки цим коштам будуть розширені сфери виробництва у різних галузях, зокрема тих, що працюють на оборону, — зауважила міністр у справах ветеранів України. — Ми хочемо, щоб завдяки цим коштам працевлаштувалося більше людей, які вироблятимуть якісну продукцію, платитимуть податки, розвиватимуть економіку. Разом відновлюємо економіку країни і працюємо на перемогу!».

Сума фінансування проєктів: 

  • Мінімальна запитувана сума на проєкт — 500 000 грн.
  • Максимальна запитувана сума на проєкт — 1 000 000 грн.

Подавати заявки на фінансування проєктів можуть:

  • ветерани, члени сімей  ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці;
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України

Умови конкурсу, а також необхідні документи — за посиланням: https://veteranfund.com.ua/contest/varto/

 

Читайте також:

Грошова допомога для переселенців у Вінниці. Де, скільки та хто може отримати

Допомога переселенцям від переселенців. Як на Вишеньці діє пункт видачі гуманітарки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up