Від 16 тисяч гривень. Де та за скільки у Вінниці продають бензинові генератори

Від 16 тисяч гривень. Де та за скільки у Вінниці продають бензинові генератори
  • Знайти резервне джерело живлення у магазинах міста сьогодні, як ніколи просто. Однак, якими вони бувають? Скільки вони коштують? Та яку потужність мають? 

Останнім часом невід’ємною частиною чи не кожної вінницької вулиці стали генератори. У жвавих частинах міста, як ось проспекти Космонавтів та Коцюбинського чи вулиця Соборна, ці девайси взагалі складно полічити. Вони різних розмірів, кольорів, виробників, та усі вони виконують одну єдину функцію — резервного джерела живлення.

У приміщеннях, зокрема квартирах, генератори заборонено встановлювати, оскільки є висока ймовірність отруїтися чадним газом. Однак у приватних будинках їх використовують досить активно. У цьому можна переконатися, пройшовши вулицями приватного сектора під час вимкнення світла — звідусіль чутно безперебійне гудіння двигунів. 

Через великий попит на ці пристрої, знайти їх у Вінниці якийсь час було досить непросто, проте зараз генератори продають чи не в кожному магазині побутової техніки: різної потужності, модифікацій та, звісно ж, ціни. З усього цього переліку потрібно вибрати такий, що здатен задовольнити ваш запит: чи мова лише про освітлення, або вам потрібно забезпечити безперебійну роботу побутової техніки. 

Відео дня

Відкривши Google, ми дізнаємося, що існує кілька типів генераторів: газові, дизельні, комбіновані та бензинові. Оптимальними для використання в міських умовах є бензинові, хоча у кожному випадку це питання потрібно вивчати окремо. 

Якщо ви усе-таки вирішили придбати такий пристрій, то перш за все потрібно розрахувати потужність генератора, аби ним можна було закрити усі ваші потреби. Для цього існують спеціальні таблиці, які нескладно знайти в інтернеті.

Іншим, простішим варіантом розібратися з усіма його можливостями, є консультації безпосередньо у фахівців, зокрема в магазинах побутової техніки. Ми скористалися саме цим варіантом та побували у кількох мережах магазинів побутової техніки. 

Dnipro-M

У нашому місті щонайменше шість фірмових магазинів цієї мережі. У кожному з них продають бензинові генератори. Продавець-консультант одного з магазинів розповів, що в наявності вони мають генератори з робочою потужністю: 2,5; 3,0; 5,0 та 7,0 кВт. 

Генератор на 2,5 кВт обійдеться у 22,4 тисячі гривень. За словами консультанта, його потужності вистачить, аби забезпечити будинок безперебійним світлом, крім того, потужності вистачить для запуску та роботи деяких електроприладів, як ось ноутбуки, телевізор тощо. Об’єм паливного бака у ньому 15 літрів, при середньому споживанні приблизно в 1 літр на годину. 

Генератор з потужністю в 3 кВт, коштує 26 тисяч гривень. Його сили вистачить вже й для запуску водної помпи у приватному будинку. Вартість генератора на 5 кВт — 49 тисяч. До нього вже можна підключати пральні машини, холодильники та іншу потужну побутову техніку, не переживаючи, що потужності може не вистачити. 

«Техномаркет»

У магазинах цієї мережі також є кілька різновидів генераторів, зокрема інверторний: більш компактний, з низьким рівнем шуму та здатний видавати струм, адаптуючи його потужність під поточні потреби, що дозволяє суттєво економити. Основним його недоліком є невисока потужність, лише 1 кВт. Тобто він може подавати світло у ваше житло, але потягнути роботу, скажімо, двох ноутбуків, вже ні. Коштує такий девайс 24 тисячі гривень. 

Є тут і звичайні бензинові генератори, потужністю до трьох кВт. Їхня вартість починається від 16 тисяч гривень. Консультант магазину розповів, що ціни на цю продукцію поступово знижуються. До прикладу, нещодавно найдешевший генератор у них коштував 22 тисячі гривень.

«Ельдорадо»

У цих магазинах, на відміну від попередніх, ми знайшли ще й портативні зарядні станції. Від 24 до 70 тисяч гривень. Перш за все вони розраховані на підзарядку смартфонів, ноутбуків, можна під'єднати котел чи телевізор, роутер, але холодильник чи мікрохвильовка, до прикладу, від них вже не працюватимуть. Вони мають потужність в 1 кВт. 

Тут також продаються бензинові генератори. Є інверторні, потужністю в 900 ватів (0,9 кВт). Їх, як каже продавець-консультант, можна встановлювати й вдома, виводячи назовні спеціальну трубку для виводу продукту згорання. Звичайний генератор, що його ми побачили в магазині, має потужність 2,5 кВт. Вартість пристроїв: 25 та 30 тисяч гривень відповідно. 

Volti

У цьому магазині ми знайшли два бензинових генератори: інверторний та звичайний. Обидва виробництва Республіки Корея, мають однакову потужність у 2,8 кВт. За словами консультантів, пристрої можуть потягнути холодильник, пральню машину, мікрохвильову піч та іншу побутову техніку, але за умови, що навантаження буде розподілено у часі. 

Одночасно такі генератори можуть забезпечувати приміщення або житло світлом, а також витримувати роботу ноутбуків, телевізора та заряджати телефони. 


Читайте також:

Для дистанційного навчання освітяни отримали 50 тисяч хромбуків. Скільки Вінниця та область

Польські «Соляриси» перефарбують у кольори вінницького транспорту. За це готові заплатити 1,7 млн

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up