Для дистанційного навчання освітяни отримали 50 тисяч хромбуків. Скільки Вінниця та область?

Для дистанційного навчання освітяни отримали 50 тисяч хромбуків. Скільки Вінниця та область?
Фото з сайту Міністерства цифрової трансформації України
  • В Україні триває реалізація ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», яку започаткувало Міністерство освіти спільно з компанією Google та за підтримки ЮНЕСКО.
  • За цією програмою по регіонах України доставили 50 тисяч хромбуків для організації інтерактивних занять і дистанційного навчання.
  • Скільки отримала Вінницька область, скільки місто? За яким принципом роздаватимуть гаджети?

Попри війну українські вчителі продовжують освітній процес та проводять уроки онлайн навіть з укриттів. Щоб бути на зв'язку з учнями, їм необхідна техніка. 

Спільно з МОН команда Міністерства цифрової трансформації України у 2022 році продовжила ініціативу «Ноутбук кожному вчителю». За підтримки Google та ЮНЕСКО до закладів освіти надійшли 50 тисяч нових хромбуків. 

Хромбуки за програмою «Ноутбук кожному вчителю» призначені для організації інтерактивних занять і дистанційного навчання. Окрім цього, вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учням і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

Відео дня

«Ми розвиваємо освіту навіть в умовах війни, — зазначив Михайло Федоров, віце прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації. — Вчителі продовжують навчати учнів в укриттях навіть під час повітряних тривог, проводять уроки онлайн і дають змогу здобувати якісну освіту. Ініціатива «Ноутбук кожному вчителю» дасть змогу освітянам не переривати освітній процес і бути на зв'язку з учнями»,  

В рамках програми «Ноутбук кожному вчителю» Вінницька область отримала 2 тисячі 428 хромбуків, місто Вінниця — 84.

—  В департаменті гуманітарної політики обладміністрації нам сказали надати дані, на якого вчителя і в яку школу піде ноутбук, ми тільки надали таку табличку, — говорить Оксана Яценко, директорка департаменту освіти ВМР. —  Поки ноутбуки не отримали, але очікуємо таких 84. Це однозначно для роботи, це для того, щоб не страждав освітній процес. В нас тепер чиста офлайн освіта тільки у приватних школах, а в державних школах — змішана. Щоб не страждали ті діти, батьки яких не пустили в школу і вони навчаються онлайн, щоб не страждав їх освітній процес —  потрібні такі хромбуки. Кожен учитель має бути забезпечений гаджетом без якого, на жаль, під час ковіду і під час війни, неможливий освітній процес.

Чому саме Chromebook?

За даними Мінцифри, хромбук для освітян обрали по тій причині, що він працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google та кількома рівнями безпеки. Ця операційна система орієнтована насамперед на роботу з веб сервісами. Тобто більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через інтернет та у додатках з системи Google.  

Chromebook загалом легший та компактніший у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається він за лічені секунди. Виготовлені починаючи від 2017 року Chromebook підтримують програми Android, що доступні в Google Play Store.

Навчальні програми, що підходять для Chromebook

Оскільки хромбуки створені для роботи у вебсервісах, то навчальна система mozaWeb актуальна як ніколи. Адже через браузер можна отримати доступ до медіатеки та усіх інструментів, можна користуватися 3D-сценами, цифровими уроками, відео, презентаціями, книгами, електронними підручниками, посібниками та методичними рекомендаціями для вчителів.

Освітяни, діти та батьки можуть відкривати навчальні 3Д, сім сотень інтерактивних уроків, зображення, відео. Крім доступу на сайті, функціонал відкритий у програмі mozaBook на ОС Windows чи в мобільних додатках на Android.

 

Читайте також:

Роботодавців каратимуть за цькування підлеглих. Чому новий закон не одразу приживеться?

Про інвалідність внаслідок війни. Дізналися, як отримати статус, куди звертатися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Ігнатко

    Ноутбук - кожному вчителю. А вихователю? Ноутбук не потрібен?
  • Колісник Ірочка

    Дітям би ще дали які не мають змоги купити.
  • Катерина Зарічна

    Северинівська ТГ Жмеринського району  не отримали. Хто ті щасливчики, пишіть.Чи магазини отримали????
  • Ольга Лапчевская

    А скільки отримало місто Могилів- Подільський ?

keyboard_arrow_up