«Ви можете прийняти посла Австралії?» Дипломат роздавала у Вінниці кенгуру і коал

«Ви можете прийняти посла Австралії?»  Дипломат роздавала у Вінниці  кенгуру і коал
Посол у ролі волонтера - такого у школі №27 ще не було...
  • Вінницька школа №27, що на Тяжилові, приймала у себе поважну гостю – посла Австралії в Україні
  • Чому саме цей навчальний заклад відвідала дипломат?
  • З ким зустрічалася ? За що дарувала учням іграшкових кенгуру й коал?
  • Що отримала у подарунок від учнів та учителів?

-Мені зателефонували з посольства Австралії в Україні і запитали, чи можемо прийняти в себе Надзвичайного і Повноважного посла Австралії в Україні, - розповів журналісту 20 minut.ua директор школи Олексій Терновий. – Хіба можна було відмовити такому поважному гостю?

На запитання, чому саме їхній навчальний заклад обрала дипломат, директор відповів так:

-Нам стало відомо, що пані Посол приділяє значну увагу волонтерській роботі у рамках одного з міжнародних проектів, - каже Олексій Терновий. – Наша школа є постійним учасником цього проекту. Очевидно, саме ця обставина стала визначальною у виборі пані послом нашого навчального закладу.

Відео дня

Австралійка підтримає вінничанок

В австралійської дипломатки гарне ім’я – Меліса О’Рурк. Перед тим, як заїхати до школи на Тяжилів, гостя мала ще дві зустрічі. Спілкувалася з представницями однієї з громадських організацій. Про це вона повідомила під час відвідання облдержадміністрації. Там відбулася розмова з керівництвом області та міста. Їй розповіли про нашу область, показали короткий відеофільм про Вінниччину.

-У вашому регіоні я вперше, - зауважила пані Посол. – Однак після сьогоднішньої зустрічі з активістками ГО, вирішила ще раз побувати у Вінниці.

Гостя уточнила, що вирішила взяти участь у реалізації проекту на підтримку жінок вінничанок. Його втілюватимуть спільно з однією з місцевих ГО.

Саме цим буде викликана ще одна поїздка до нашого міста Меліси О’Рурк. У планах також організувати пересувну виставку і привезти її до Вінниці.

Вона з цікавістю сприйняла інформацію про Вінниччину. Нагадала, що в Австралії нараховується 46 тисяч українців. Більшість з них об’єднані в українські громади. За словами посла, українська громада має «сильний голос».

А ви з якого міста?

Оглянувши школу №27, Меліса О’Рурк провела інтерактивну гру з учнями, які володіють англійською.

Разом з ними були присутні вчителі англійської і директор закладу Олексій терновий, він також знає мову міжнародного спілкування.

На зустріч запросили хлопчиків і дівчаток, які нині перебувають у денному пришкільному таборі відпочинку «Водограй».

Щира усмішка на обличчі гості, її уважне ставлення до присутніх, спонукали дітей до відкритого діалогу. Після того, як пані Меліса О’Рурк коротко розповіла про свою країну, учні «засипали» її запитаннями. На кожне отримали відповідь. Навіть біографією посла поцікавилися. Дізналися також, яке місто на австралійському материку є її малою батьківщиною.

Вишиваний рушник у подарунок

А потім запитання ставила гостя. За правильну відповідь учні отримували  від неї сувеніри. Здебільшого це були іграшкові зображення кенгуру і коал. Вони кріпилися до квадратиків-магнітиків із зображенням державного прапора Австралії. Декому дісталися пазли із зображенням австралійської місцевості. До речі, на столиках, за якими знаходилися учні, можна було побачити невеликі прапорці України й Австралії.

Залишала школу пані посол з вишитим рушником у руках – подарунком від колективу вчителів й учнів.

Меліса О’Рурк уважно розглядала кольори, мереживо на полотні. Перед тим уважно слухала, що їй говорили учні, які вручали один із давніх символів нашої країни.

Не можна було не звернути увагу, наскільки уважно гостя з далекої країни вдивлялася в очі наших дітей. Намагалася розгледіти не зовнішність – побачити їхню душу. Гостя зізналася, що їй приємно чути, що діти з вінницької школи так багато знають про далеку Австралію.

Директор повернувся з Фінляндії

-Приємно, що діти відповіли на більшість запитань від посла Австралії, - розповів  директор школи Олексій Терновий. - Гості було цікаво з нами, а ми, завдяки їй, дізналися багато-чого невідомого про Австралію.  Зізнаюся щиро, сам дещо почув уперше про цю країну. Зрештою, такого волонтера, а саме таку роль виконала пані Посол, у нашій школі ще не було. Іноземці приїжджали і приїжджають. Ось і цього року чекаємо волонтерку з Великобританії. Вона прибуде до школи уже на наступний тиждень. Працюватиме зх. Учнями в таборі. Допоможе їм удосконалювати англійську мову.

Директор недавно повернувся з Фінляндії. Брав участь в одному з міжнародних проектів з екологічних питань.

Ми вже й до Африки добралися

Вільне володіння англійською дає можливість керівнику школи знаходити різноманітні міжнародні програми, проекти,  залучати до участі у них учнів і вчителів. Щоправда, крім знання мови, потрібне ще й бажання. Ніхто директора до цього не зобов’язує.

-Завдяки таким проектам, наша школа має контакти з низкою зарубіжних країн, - розповіла учителька англійської Вікторія Козловська. – До того ж, не тільки європейських. Ми й до Африки добралися. Наші учні їздять за рубіж у ролі учасників різноманітних програм і проектів. Тим само удосконалюють англійську, а також розширюють світогляд, налагоджують стосунки з ровесниками з інших країн.

Напередодні літніх канікул вчителька англійської Олена Данилишин була учасником проекту, що його реалізує одна з міжнародних організацій з вивчення англійської мови.

-Нас навчали методики роботи з учнями для кращого опанування і засвоєння англійської мови, - каже пані Олена. – Зокрема, як можна це робити у невимушеній обстановці, такій, наприклад, як нині у пришкільному таборі. Доведено фахівцями, що іноземні слова чи фрази краще запам’ятовуються під час ігор, вивчення віршів, пісень. Як конкретно застосовувати таку методику, розповідали тренери під час проекту.

Школа №27 не є навчальним закладом, де поглиблено вивчають іноземну. Незважаючи на це, окремі її учні досконало володіють англійською. Вони перемагали або здобували призові місця на обласних, міських олімпіадах. За результатами ЗНО 196 балів з англійської – хіба не показник знання іноземної? Саме такі результати мають деякі учні школи №27.

Кенгуру може змагатися з… автомобілем

Коли європейці уперше прибули на австралійський материк і побачили там  дивних тварин,  запитали в аборигенів, як вони називаються. Ті відповіли:  «Кен –гу- ру». На їхній мові це означало: «Я не розумію». Гості подумали, що це і є назва тварин.

У світі існує 69 видів цих сумчастих тварин. Найменші з них називаються валлабі.

Кенгуру швидко бігають – можуть розвивати швидкість до 60 км/год. Високо стрибають – до 3 метрів у висоту. Роблять це завдяки сильним заднім ногам. Уміють битися. Одним ударом здатні убити людину. Коли хочуть попередити про небезпеку, а її чують завдяки великим вухам, тупають ногами об землю.

Тільки в Австралії живуть ще одні сумчасті тварини – коали. Прикро констатувати, але вони є зникаючим видом. Тому перебувають під особливою охороною Зовні схожі на ведмедиків.  

Назва коала має дивний переклад з англійської - « не п’є»

Іграшкових коал отримали, зокрема, Роман Мазурець та Євген Поліщук. Хлопці в один голос зізналися, що їм сподобалося спілкування з пані послом. Кажуть, після цього зайдуть в Інтернет, щоб ще більше дізнатися про Австралію.

Ще один з учнів з сувенірним кенгуру у руках зізнався, що вже поїхав би в Австралію. Була б можливість, зробив би це без роздумів. Хоча це й неблизький світ. Зате який цікавий! Хтозна, можливо колись його мрія здійсниться.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up