Вберегти себе та рідних: правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період

Вберегти себе та рідних: правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період
  • У осінньо-зимовий період виникає більше половини всіх пожеж, інформує Вінницьке районне управління Головного управління ДСНС України.
  • Рятувальники поділилися порадами та правилами пожежної безпеки в осінньо-зимовий період. Ознайомтеся з ними, аби не сталося біди.

Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до трагічних наслідків. У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте по номеру 101. А щоб не стати жертвою пожежі та вберегти себе і своїх близьких потрібно дотримуватись наступних правил:

  • Не варто використовувати для обігріву приміщень несертифіковані й саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити;
  • У разі використання обігрівальних приладів потрібно прослідкувати, щоб вони були встановлені таким чином, аби уникнути перекидання та обмежити доступ дітей до цих приладів;
  • Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м;
  • Не можна залишати без нагляду увімкнені в електромережу телевізори, праски, електрообігрівачі;
  • Не варто застосувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках електричного струму;
  • Не варто спалювати сміття і рослинні залишки та залишати недопалки та сірники на сухій трав’яній підстилці;
  • Не можна розводити багаття біля лісової зони, в полях, у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  • Не можна залишати багаття без нагляду;
  • Не можна дозволяти дітям бавитись біля багаття, також варто тримати запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях.

Уже цього місяця в Україні має розпочатись найскладніший в історії країни опалювальний сезон. Через війну можуть бути зриви. Експерти зазначають: проходження опалювального сезону і стан інфраструктури енергозабезпечення залежатиме від дій росії.

Наші друзі з редакції «ШоТам», нагадаємо, підготували покрокову інструкцію, як підготуватися до опалювального сезону під час війни: Як підготуватися до опалювального сезону під час війни? ІНФОГРАФІКА

Відео дня

До речі, Верховна Рада, нагадаємо, заборонила підвищення тарифів на тепло для населення. Україна залучила понад 125 мільярдів гривень (від міжнародних партнерів) на покриття різниці тарифів. Деталі ТУТ.

Довідка

Міста почнуть вмикати опалення, коли середньодобова температура три дні поспіль становитиме менше +8°. Відключення опалення навесні очікується, коли середньодобова температура за три дні перевищить це значення. 

 

Читайте також:

«У нас є все, щоб обігріти людей». Як в ОСББ готуються до воєнної зими

В оселях буде тепло. «Міськтеплоенерго» готове до опалювального сезону

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up