В Ямполі побудують прикордонний міст через Дністер до Молдови

В Ямполі побудують прикордонний міст через Дністер до Молдови
  • Україна та Молдова спільно зведе прикордонний мостовий перехід через Дністер. Його початок буде у Ямполі та закінчиться у молдовському місті Косеуць.

Відповідну Угоду про будівництво мосту підписали українська та молдовська сторона.

Ямпільський міст давно був у планах, але повномасштабне вторгнення внесло корективи в реалізацію проєкту.

Міст стане ключовим зв'язком у транспортному коридорі між Києвом та Кишиневом. Крім того, будівництво мосту відкриє нові можливості для українських експортерів, які зможуть скористатися найкоротшим шляхом з центру України до країн Центральної та Південно-Східної Європи, об'їжджаючи окуповану росіянами територію придністров'я.

Відео дня

Які проблеми розв’язує цей проєкт?

Ямпільський міст, як інформують у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць», яка не працює впродовж кількох років і вже давно не відповідала вимогам часу і реальним потребам жителів обох держав.

Також міст дозволить розвантажити міжнародний пункт пропуску «Могилів-Подільський – Отач», через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою.

Про міст

Загальна довжина мосту становить понад 1400 метрів. Штучна споруда матиме дві смуги руху з тротуарами з обох сторін.

Проєкт мосту також враховує стандарти безбар’єрності, зокрема передбачено влаштування тротуарів з пониженням рівня бортового каменю в межах пішохідних переходів. Для орієнтування осіб з порушенням зору передбачені попереджувальні тактильні смуги.

 

Читайте також:

Відкрита одна смуга. Від сьогодні на Вишеньці діє обмеження руху

На Замості та Тяжилові понизили тиск у мережі водогону. Стався складний витік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Читач34

    Його вже років 40 "будують". За не модних тепер часів навіть ходив вузькоколійний поїзд Вапнярка-Ямпіль. Майже в кожному селі Ямпільського району був садік, початкова школа, фельдшерський пункт, бібліотека. Де не було асфальту, була бруківка чи хоча б укатано. А тепер запустіння і болото по коліно!

keyboard_arrow_up