В Україні на три місяці продовжили воєнний стан

В Україні на три місяці продовжили воєнний стан
  • Верховна рада 22 травня ухвалила законопроєкт №7389, який затверджує Указ Президента про продовження воєнного стану на 90 днів. Діятиме він до 23 серпня.

«Продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб», — йдеться у документі.

За Указ рада голосувала двічі. Першого разу депутатам завадила повітряна тривога. Другого разу, після відбою, голосування відбулося. «За» проголосувало 320 народних обранців.

Відзначимо, що попередні три рази в Україні вводили воєнний стан термінами по 30 днів. Перший раз — 24 лютого, потім — 15 березня та 21 квітня 2022 року.

Відео дня

У партії «Слуга Народу» пояснили, чому воєнний стан продовжать на три місяці. Відзначають, що будь-який контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. 

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює, — зазначив представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський. — Перехід у контрнаступ — це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо».

За словами Веніславського, є ще і юридична складова такого рішення. Коли Президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Люда Губчакевич

    Депутатив навищо стільки айда за украіну воювати що слабо а укази не слабо підтримувати
  • Ki Ly

    Интересно было бы посмотреть самого зелю по городам Украины. А не 3 мес фотош смотреть.
  • Nata Nazarova

    Значить війна затяжна. Якби цього не хотілося. Всі ми чекали, що закінчиться цей жах. А тут продовження  війни. Ну як так. Зрозуміло, що непросто витравити нечисть і варварів з нашої землі. І на це потрібен час. Віримо в перемогу.
  • Олег Каськов

    Цілих 320 "обранців"? А кажуть,всі повтікали.

keyboard_arrow_up