В Тяжилові і на Старому місті лагодили водопровід. Де ще йдуть роботи і немає води?

В Тяжилові і на Старому місті лагодили водопровід. Де ще йдуть роботи і немає води?
  • Тяжилів і Старе місто були без води. Де полагодили мережу, а де ще йдуть роботи?

Мешканці Тяжилова і Старого міста потерпали через тимчасове обмеження водопостачання. В Тяжилові прорвало водопровід, але вже майже відновили водопостачання. На Старому місті — півтори доби немає води, бо роблять четверту з початку літа переврізку.

Тяжилів

У вівторок частина Тяжилова, в тому числі, вулиці Лукʼяненка, Білоконя та Генерала Григоренка залишилися без води через аварійний витік на водопроводі 250 мм. Бригада Вінницяводоканалу  оперативно виїхала на місце аварії. 

Відео дня

«Відновлення водопостачання відбулось в той же день, 28 листопада,— повідомляють у Вінницяоблводоканалі. — Вимушено затрималися на кілька годин через неочікувану складність робіт: знайшли ще один витік, тому працювали над ліквідацією двох витоків на глибині шість метрів».

За інформацією мешканців Тяжилова, на сьогодні, 30 листопалда, водопостачання не відновлено в усіх будинках мікрорайону. Про це повідомляють в вайбер-групі Новини Тяжилова.

 Старе місто

На Старому місті теж йдуть роботи на водогонах. Другий день поспіль тут роблять переврізку. Заходи проводяться в межах проекту  зі Світовим Банком по прокладанню 10-ти кілометрів нового магістрального водогону. Працюють над цим вже два роки, і майже завершили роботи — переврізка 29-30 листопада передостання.

«Працівники Вінницяоблводоканалу приступили до виконання передостаннього етапу переключення споживачів Старого міста на нову водопровідну мережу,— повідомила начальниця відділу оперативного реагування Муніципальної варти Антоніни Іващук.— Також комунальні служби здійснюватимуть низку планових заходів».

З початку літа на Старому місті в рамках проекту вже було три переврізки: проклали 900 м нових труб діаметром 225 мм, і 900 м нового водогону діаметром 450 мм (замість старого зношеного), і здійснювали їх підключення до мережі.

«Наразі орієнтуємося на відновлення водопостачання сьогодні, 30 листопада, о 22.00 год,— кажуть на підприємстві Вінницяоблводоканал. — Нагадаємо, роботи тривають одразу в чотирьох водопровідних камерах, тому цього разу довелося припинити водопостачання не на 24, а на 36 годин».

Фахівці змушені роботи поетапно, оскільки йдеться про технічно складні роботи з водопровідними трубами величезного діаметру й протяжності. Це неможливо зробити за раз, — переконують у Вінницяоблводоканалі.

 

Читайте також:

4,5 тисячі вінниччан без електроенергії: Міненерго про ситуацію в регіонах

Новорічні красуні можна купити у лісників. В асортименті сосна та ялина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up