В Тяжилові облаштували батут. Що ще тут зробили у рамках «Бюджету громадських ініціатив»?

В Тяжилові облаштували батут. Що ще тут зробили у рамках «Бюджету громадських ініціатив»?
  • В рамках конкурсу «Бюджету громадських ініціатив» в мікрорайоні Тяжилів реалізують чимало проектів. Останній з них — батут для малечі.

Проводять конкурс «Бюджет громадських ініціатив» у Вінниці з 2014 року. Проекти розбудови міста пропонують вінничани, і якщо отримують підтримку під час голосування, то гроші на реалізацію дають з міського бюджету.

У рамках конкурсу «Бюджету громадських ініціатив» в мікрорайоні Тяжилів реалізували чимало проектів. Останній з них — батут для малечі. Проект подавали усією громадою на конкурс ще у 2020 році. Бюджет — біля 250 тисяч гривень. Та за рахунок тендера суму зменшили — розповідають автори проекту.

— Для дітей доступний батут 24/7. Це найкраща розвага, яка може бути, — розповідає Лілія Дишкант, волонтер «Мій новий Тяжилів». — Тому в нас виникла ідея, щоб реалізувати такий проект саме в мікрорайоні Тяжилів. щоб наші діти мали таку розвагу. Коли проводилися роботи, то черга з малечі вже стояла і питали, коли можна було стрибати. Емоціїї дуже класні, оскільки бачиш радість дітей і як це їм подобається. В такі важкі часи це віддушина.

Відео дня

Наступним кроком, говорить Лілія Дишкант, буде реконструкція і благоустрій площі ліцею №27. Також поставлять новий паркан та огорожу.

Розповімо ще про кілька проектів конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», які реалізували в мікрорайоні Тяжилів.

Завдяки конкурсу Тяжилів отримав нове покриття на дитячому майданчику, яке знаходиться біля батута та Родинного озера.

Проект №98 «Родинне озеро — Тяжилів» переміг на конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» завдяки підтримці та активності небайдужих мешканців. Окрім затишних лавочок, смітників, отсвітлення, проектом передбачили благоустрій дитячого майданчика, який вдало реалізували. Тут зручно та безпечно кататися на роликах та самокаті. А ще — це чудове полотно для малюнків крейдою.

Найяскравішою реалізацією проекту в Тяжилові є корабель з червоними вітрилами Мрія. В 2018 році під час конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» за нього проголосували понад дві тисячі людей. Корабель встановили неподалік від кінцевої зупинки, біля родинного озера. На одному з вітрил зображений герб Вінниці. Декоративний корабель оснащений якорем, штурвалом і кількома ліхтарями, на палубі корабля є клумби.

Також біля озера облаштували спортивний майданчик. Проект став одним з переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив-2019». Тут діти та дорослі можуть грати у пляжний волейбол, гандбол та теніс. На території облаштованого спортмайданчика також встановили сучасне освітлення та камери відеонагляду.

Проект «Шашково-шаховий клуб у Тяжилові» теж у 2018 році став одним з переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». За нього віддали свої голоси 4135 людей. Колись у мікрорайоні діяв шаховий клуб, але з часом припинив роботу. Відроджений клуб відтепер працює у бібліотеці-філії №7.

Приміщення закладу реконструювали і виділили під клуб окрему кімнату, придбали компактні й мобільні столи зі стільцями. Столики-трансформери мають спеціальну розмітку для гри у шахи й шашки. Кімната, де грають в шахи, оснащена мультимедійним обладнанням.

Для дозвілля мешканців мікрорайону в червні 2019 року на вулиці Левка Лук'яненка відкрили літній театр, який існував тут з 80-х років. Ідея його відновлення належить мешканцям Тяжилова, які подали проект на «Бюджет громадських ініціатив-2018» і отримали фінансування — 200 тисяч гривень.

Благоустрій парку «Інтеграл» був проектом, який переміг на міському конкурсі «Бюджет громадських ініціатив-2018». Парк «Інтеграл» отримав вуличні меблі, алеї з плитки, лавочки тощо. І зокрема, тренажери для заняття воркаутом. На закупівлю та установку всіх елементів витратили 934 тисячі гривень з міського бюджету.

На Тяжилові також облаштували одразу два сквери для відпочинку. Це проекти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Перший — «Затишний сквер у Тяжилові» по вулиці Левка Лук'яненка біля автостанції «Східна». Другий — «Затишний міні-сквер «Перлина» поблизу  новобудов.

 

Читайте також:

Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку

У Центральному парку запрацювали атракціони. Дізналися, яка вартість квитків на каруселі та інші забави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up