Усі події російського вторгнення в Україну. Збирають дані для інтерактивної карти

Усі події російського вторгнення в Україну. Збирають дані для інтерактивної карти
  • Запрацювала інтерактивна карта з інформацією про події широкомасштабного російського вторгнення в Україну.
  • Про це інформує Український інститут національної пам’яті та дає посилання на ресурс.

Як написали на сайті Українського інституту національної пам’яті, ресурс з інтерактивною картою доступний за цим посиланням: https://wartoday.info/.

— Він покликаний систематизувати інформацію про перебіг російсько-української війни після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну та її наслідки у регіональному вимірі, — читаємо в поясненні.

На інтерактивній карті систематизується інформація про:

Відео дня
  • втрати окупаційних військ: знищену техніку та живу силу ворога,
  • полонених окупантів,
  • воєнні злочини, викрадення людей, мародерство росіян в Україні,
  • українських біженців,
  • спротив мешканців, які опинилися на тимчасово окупованих територіях.  

— Усі, хто володіє інформацією, фото- чи відеоматеріалами, можуть запропонувати їх для розміщення в геоінформаційній системі. Надіслати матеріали можна через сайт. Після перевірки адміністраторами, інформація буде додана на карту, — пояснюють автори.

Вони також кажуть, що сайт працює у трьох мовних редакціях: українською, російською та англійською, а дані постійно оновлюються. Ресурс, пояснюють, буде корисним для журналістів, політологів, дипломатів, правозахисників, дослідників, істориків.

— Інтерактивна карта створена та наповнюється командою фахівців Української жіночої варти та Українського інституту національної пам’яті, — сказано також на сайті інституту, де цитують наступний коментар: 

«Наш головний критерій — перевіреність і достовірність даних, які ми вносимо на карту. Інформація про знищення російської техніки та живої сили ворога оновлюється там оперативно і з чіткою локалізацією на карті, додаванням фото та відео. А ось відомості про обстріли українських територій з’являються на карті з великою затримкою — у кілька днів або тижнів — аби унеможливити використання ресурсу ворогом для корегування вогню», — розповідає Олена Охрімчук, співробітниця Українського інституту національної пам’яті.

 

Читайте також:

У Вінниці спецслужба викрила німецьку журналістку, що працювала на користь росії. Що їй буде?

Хотіли керувати «Байрактаром» у «Дії»? Оновлюйте застосунок і вперед!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up