Уряд готує закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Уряд готує закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни
  • Це буде спільна ініціатива парламенту та уряду. На разі не передбачено жодних покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

— На сьогодні таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон, — сказав Клименко.

Міністр вважає, що це буде спільна ініціатива Кабінету міністрів і депутатів Верховної ради. За словами Клименка, зараз вивчається міжнародний досвід.

Відео дня

— Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон, — додав міністр.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану в Україні, виїзд чоловіків від 18 до 60 років за кордон заборонений. Але є виключення: поїхати з України можуть деякі категорії громадян.

Довідка:

Список тих, кому дозволяють виїзд, досить великий. Серед них чоловіки з інвалідністю, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати, міністри.

Мобілізації підлягають резервісти та військовозобов'язані, в тому числі запасу віком від 18 до 60 років, придатні за станом здоров'я. Чоловіки віком від 18 до 27 років можуть бути мобілізовані, якщо вже проходили строкову службу або віднесені до служби запасу другої черги.

 

Читайте також:

«Starlink» для ЗСУ: вінничанин «розвів» волонтерів на понад півтора мільйона гривень

Шість років тюрми дали волонтеру з Хмільника: генеральна прокуратура проти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач34

    Як вам не соромно обговорювати людину лише за те,що хотіла жити. Біблію забороніть візьміть
  • Вадим Дмитриев

    Свинарнія приречена.
  • Читач34

    Список тих, кому дозволяють виїзд, досить великий. Серед них чоловіки з інвалідністю, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати, міністри.

    Ага, великий. Аж 5-10% населення

keyboard_arrow_up