Улітку почнуться регулярні авіарейси з Вінниці на Тель-Авів і у Варшаву

Улітку почнуться регулярні авіарейси з Вінниці на Тель-Авів і у Варшаву

З червня “оживе” Вінницький аеропорт в селі Гавришівка. Відкриють регулярне авіасполучення на два напрямки - Польща та Ізраїль. Про це повідомив під час прес-конференції директор комунального підприємства “Аеропорт Вінниця” Ярослав Мазурець.

 

- З 8 червня відкриється регулярне сполучення із Тель-Авівом, - каже директор летовища. - А з 26 червня будуть перельоти у Варшаву. Перевезення здійснюватиме компанія “Міжнародні авіалінії України” на літаках “Боінг 737” та “Ембайер 190”.

Як розповів Ярослав Мазурець, ціни на квитки - найнижчі в Україні. Так, долетіти у Варшаву і повернутися у Вінницю можна за 3500 гривень. Тоді як сполучення з Тель-Авівом (дві сторони) обійдеться у трохи більше 5 тисяч гривень.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Що зараз у вінницькому аеропорту?

“Аеропорт Вінниця” кілька років тому зазнав реконструкції, тому зараз виглядає “чепурно”: навколо прибрано, фасад будівлі як “новенький”, а дорога до аеропорту без єдиної ямки. Поки що табло із годинами не світиться. Але його включать, коли будуть регулярні перельоти.

Директор аеропорту і його працівники запрошують вінничан та гостей літати

У залі очікування привітні жінки у синьо-жовтній формі з написом “Аеропорт Вінниця” - це працівниці аеропорту, які першими зустрічають гостей та вінничан.

- Зараз у аеропорті працюють більше 40 людей, - каже Мазурець. - Але коли будуть наповнюватися рейси ми будемо набирати ще персонал.

У залах прохолодно, є комфортні сидіння для очікування. А ще працює Дьюті Фрі, де можна перекусити або попити кави.

У залі аеропорту комфортно і прохолодно. З червня ці зали можуть бути заповнені

Один з працівників аеропорту на ім’я Костянтин, розповів чим зараз живе вінницький аеропорт.

- На цьому тижні був аврал, - каже він. - Прилітали люди бізнес-авіацією кілька разів. Це чартерні рейси, коли людина замовляє для сім’ї невеликий літак. І вони у нас досить часто. А ще регулярно прилітають авіалайнери на техобслуговування для чого у нас є всі умови.

А так виглядає злітна смуга. Зокрема на цьому фото - літак прилетів з Африки

Проходимо на контроль, де просять скласти усі речі у лоток: усе що є в кишенях і навіть окуляри.

Аеропорт планують активно розвивати. Якщо комунальному підприємству дістанеться державна підтримка у 250 мільйонів гривень, то буде повна реконструкція злітної смуги та багато іншого.

“Напніть турфірмам за пасивність”

Під час прес-конференції, директор аеропорту не раз казав, що через пасивність вінницьких туристичних фірм, летовище втрачає потенційних клієнтів. А вінничани - дешевший транспорт, ніж те, що їм пропонують.

- Ці турагенства чомусь відправляють людей у Бориспіль, звідки вилітають у Туреччину, Єгипет, Чорногорію, - обурюється Мазурець. - Але від нас дешевше! Не треба витрачати на дорогу до Києва, стояти у пробках та чекати у аеропорті свого рейсу. Тому, прошу вас, напніть цим турфірмам, які посміхаються у лице, а за спиною “ножі точать”. Авіакомпанія готова перевозити мінімальну кількість пасажирів по двом новим напрямкам - Тель-Авів та Варшава.

Читайте також:

Чому вінничани летять за кордон з Києва, хоча аеропорт є у Вінниці

На День Європи квітки від МАУ зі знижкою

Цього року на День Європи свою палатку поставить у Центральному парку Горького компанія “Міжнародні авіалінії України”. Тут вінничани зможуть купити квитки на регулярні рейси з Вінниці із 10% знижкою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up