Укрпошта анонсувала останню поштову марку цього року «Щедрик. Carol of the Bells»

Укрпошта анонсувала останню поштову марку цього року «Щедрик. Carol of the Bells»
  • В Укрпошті анонсували завершальну поштову марку у 2022 році.
  • Вона отримала назву «Щедрик. Carol of the Bells» і її присвятили 100-річчю першого виконання легендарного Щедрика авторства Миколи Леонтовича на сцені в Карнегі-Холі, що в Нью-Йорку.
  • Читайте далі та дізнайтеся деталі!

Продаж цієї марки стартує 23 грудня у всіх відділеннях Укрпошти та в офіційному інтернет-магазині. Тираж марки становить 200 000 примірників. Номінал кожної марки – W (це еквівалент 1,5$, відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г до іноземних держав).

 

Нині важко уявити різдвяні свята без цієї пісні – її співають більшістю мов світу! Присвята поштового випуску особлива – лишень уявіть, саме 100 років тому вперше на сцені в Карнегі-Холі в Нью-Йорку пролунав  «Щедрик» авторства Миколи Леонтовича", – йдеться в коментарі Укрпошти.

Відео дня

Відомо, що автором випуску став заслужений художник України Миколай Кочубей.

Нагадаємо, виходить на кіноекрани прем'єра історична драма «Щедрик». У фільмі показана історія трьох різних родин: українців, поляків та євреїв. Їх об’єднало спільне горе — зміна репресивної машини СРСР на каральну систему Третього Рейху. Співи українського «Щедрика» об’єднали дітей з цих родин. Саме тепло від пісні зігрівало дівчат протягом усього їх життя, навіть у часи страждань та перевиховання. Роль легендарного «Щедрика» Миколи Леонтовича у стрічці символічна — пісня є символом світла, надії, віри у краще. 

 

Читайте також:

«Щедрик» Леонтовича в США: відзначать 100-річчя першого виконання «Carol of the Bells» в Нью-Йорку

«Щедрик» знову у Карнегі-Хол. Вінничанка виправила помилку прем’єри колядки у Нью-Йорку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up