Укренерго закликає увечері економити електрику після підриву Каховської ГЕС

Укренерго закликає увечері економити електрику після підриву Каховської ГЕС
  • В Укренерго повідомили, що буде зі світлом після підриву Каховської ГЕС. Споживачів закликали обмежити використання електроенергії.

У прес-службі Укренерго повідомили про спільну роботу з Укргідроенерго для забезпечення подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування гідроелектростанції.

У країні зміниться режим роботи гідроелектростанцій для зменшення обсягу води, що потрапляє до Каховського водосховища. Це необхідно зниження рівня затоплення.

Виробництва електроенергії для покриття потреб споживачів поки що достатньо, проте ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС та деяких АЕС тривають. Тому в енергосистемі працює менше енергоблоків, які виробляють електроенергію.

Відео дня

Українців закликали розподіляти використання електроенергії та переносити використання потужної побутової техніки з вечора на інші періоди дня чи ночі. Громадян попросили вимикати світло при виході з приміщень, а також не вмикати кілька електроприладів одночасно.

Нагадаємо, вранці 6 червня росія підірвала греблю Каховської ГЕС. В Укргідроенерго запевнили, що пік розливу води з Каховського водосховища вже минув. Стабілізація рівня в районах затоплення проходитиме протягом чотирьох діб. Масштаби катастрофи назвали надзвичайними.

Нагадаємо, з 1 червня 2023 року встановили новий тариф на світло для населення 2,64 грн/кВт-год (з ПДВ). Водночас залишається так званий нічний тариф, який нижчий за звичайний.

Міністерство енергетики України не планує підвищувати тарифи на електроенергію до кінця цього року.

 

Читайте також:

Відтепер вінничани можуть продавати власну електроенергію. Що відомо?

Що буде з тарифами на світло після 1 квітня? Уряд обіцяє не піднімати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up