Тариф на електрику: з 1 червня світло може подорожчати вдвічі

Тариф на електрику: з 1 червня  світло може подорожчати  вдвічі
  • Національна комісія запропонувала з 1 червня 2023 року встановити тариф на світло для населення 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ).
  • Зараз вінничани платять 1,44 та 1,68 грн/кВт-год.

В Україні з 1 червня може зрости тариф на електроенергію для населення. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запропонувала затвердити єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн/кВт-год. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«НКРЕКП подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецобов'язки щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із запровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн/кВт-год із ПДВ», — йдеться в листі до Міненерго за підписом в. о. голови регулятора Руслана Кайдаша, переданому Енергореформі.

Пропозицію пояснили тим, що вона допоможе поліпшити фінансові показники Енергоатому та Укргідроенерго, коштом яких покривається різниця в ринковій ціні на електроенергію (приблизно 6 грн/кВт-год).

Відео дня

 

Як зазначає джерело Енергореформи в уряді, Кабмін розглядатиме цю пропозицію, і, найімовірніше, підтримає її на своєму засіданні найближчими днями.

Довідка:

Зараз тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год за умови місячного споживання 250 кВт-год і 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) за умови споживання обсягів, що перевищують цей показник.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомляла, що розглядає можливість двоетапного перегляду тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. При цьому перегляд тарифів планували розтермінувати на два етапи підвищення: з 1 квітня та 1 липня 2023 року. Середні витрати на водопостачання та водовідведення збільшаться на 60 грн.

 

Читайте також:

Відтепер вінничани можуть продавати власну електроенергію. Що відомо?

Що буде з тарифами на світло після 1 квітня? Уряд обіцяє не піднімати

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • влад важинський

    А платити за шо?
  • Читач74

    Нехай такі "трудяги", як Поліщук меньше зарплати отримують, а не по 400.000,то будуть гроші і на відновлення і хабарі по 3 млн. у. е. які голова ВСУ  бере йдуть на ці ж самі цілі і на ЗСУ. З простих людей останню копійку знімають, а ці падли як жирували так і жирують..
  • Паша Куляс

    А Зарплати???👎👎👎👎
  • Лариса Захарчук

    А національна комісія також запропонувала збільшити людям заробітну плату??????

keyboard_arrow_up