Що буде з тарифами на світло після 1 квітня? Уряд обіцяє не піднімати

Що буде з тарифами на світло після 1 квітня? Уряд обіцяє не піднімати
  • Тарифи на електроенергію залишаться незмінними до закінчення опалювального сезону.

Уряд продовжив спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію, повідомляє Урядовий портал.

— Кабінет Міністрів України продовжив до завершення осінньо-зимового періоду дію постанови від 5 червня 2019 р. № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії», якою були встановлені тарифи на електроенергію для населення, — йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення за пропозицією Міністерства енергетики було ухвалене 24 березня на засіданні Уряду.

Відео дня

Механізм PSO (механізм покладання спеціальних зобов'язань з постачання електроенергії для потреб населення) діятиме до 30 квітня цього року. Ціна на електроенергію до кінця опалювального сезону залишиться незмінною, повідомив у Telegram Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Отже, тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год — для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомляла, що розглядає можливість двоетапного перегляду тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. При цьому перегляд тарифів планували розтермінувати на два етапи підвищення: з 1 квітня та 1 липня 2023 року. Середні витрати на водопостачання та водовідведення збільшаться на 60 грн.

 

Читайте також:

«Ситуація залишається критичною»: інтерв’ю з технічним директором «Вінницяобленерго»

З 1 січня діятиме новий тариф на передачу електроенергії. Кого це стосується?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up