Українське наймиліше. Розповідаємо про майстринь, що створюють популярні патріотичні вироби

Українське наймиліше. Розповідаємо про майстринь, що створюють популярні патріотичні вироби
Вінницька майстриня Наталія Дремлюга, давнім захопленням якої є пошиття інтер’єрних ляльок, виготовила ляльку нового формату — бойового гусака
  • Попит на український хенд-мейд зростає. Як і світовий тренд на блакитно-жовту кольорову гаму. І мова не лише про прапори. 
  • Розповідаємо про вінницьких майстринь, які створюють популярні вироби на патріотичну тематику.

Сьогодні українською культурою цікавиться весь світ. А патріотичний стиль використовують в будь-яких елементах декору. У цій публікації розповідаємо про знаних вінницьких майстринь, які створюють популярні вироби на патріотичну тематику.

Іграшкові гусаки

Бойових гусей лялькарки з Вінниці Наталі Дремлюги знають по всій країні, а гусака, схожого на британського екс-прем’єра Бориса Джонсона, взагалі, зробили «вірусним» в інтернеті. Роботи майстрині вже підкорили серця закордонних поціновувачів ляльок у Європі, а бажаючих отримати «копію» Джонсона — черга.

Відео дня

На створення ляльки у жінки пішло кілька вечорів, вільних від основної роботи із забезпечення належного захисту українських захисників. Працювала вона, використовуючи техніку ґрунтовий текстиль. Одягнула свій витвір майстриня у залишки тканини, що було шкода викидати після виготовлення плитоносок і жилетів. Тож гусак справді виглядає войовниче.

Всіх своїх бойових гусаків та гусака, схожого на британського екс-прем’єра Бориса Джонсона, жінка вже запатентувала під одне авторське право.

Гусаки у вишиванках

Вінницька дизайнерка Світлана Теренчук, аби підняти дух українців, на картинах і на одязі малює гусаків в національних сорочках. «Біологічну зброю» вінницька дизайнерка вперше намалювала навесні. З тих пір гуси у вишитих сорочках полюбилися українцям в усіх куточках світу. Ці милі створіння захотіли мати у себе на одязі і на картинах спочатку вінничани, потім замовлення посипалися з усіх куточків світу.

Дизайнерка не ставила собі за мету заробити грошей на патріотизмі. Першоціль — допомогти військовим.  50% з виручених коштів за кожну одиницю одягу з зображенням, за кожну картину — йдуть на підтримку наших військових.

Щоб захистити власні твори від плагіату, вінницька дизайнерка теж запатентувала «Біологічну зброю» у вишиванках.

Брошки «Бавовна»

Вовняні дизайнерські аксесуари ручної роботи не один рік створює вінницька майстриня Наталія Бойко. Брошки і намисто, обручі і сережки — в цих валяних прикрасах завжди був патріотичний дух. Тепер до аксесуарів у вигляді калини, маку, до українських валяних віночків додалися і брошки «Бавовна».

Патріотичні свічки

Ароматні свічки з соєвого воску виготовляє вінничанка Юлія Басараба. 10% від зароблених коштів віддає на допомогу Збройним Силам України. 

Найбільшим попитом користуються погруддя дівчат, в яких очі зав'язані синьо-жовтою стрічкою. Також є свічки у синьо-жовтих кольорах. Це поцілунок сонця та місяця, нерозлучні півонії та силуети закоханих.

Коштують такі від 100 гривень. Ціни, за словами дівчини, демократичні, щоб можна було більше продати.

Жовто-блакитні прикраси

Переселенка з Волновахи 22-річна Аліна Самійленко двічі тікала від війни. 2014-го з Донеччини до Харкова. А коли росія пішла повномасштабною війною проти України, переїхала до Вінниці з мамою Вікторією. Зараз, кажуть жінки, повертатися нікуди. На їхній будинок скинули бомбу, помешкання зруйноване вщент.

Після евакуації мешканка Волновахи Аліна Самойленко продовжує творити. У Вінниці дівчина виготовляє прикраси з бісеру на продаж. Частину прибутку вона віддає на підтримку Збройних сил України.

 

Читайте також:

«Зараз ми всі один за одного». Як вінницькі заклади відпочинку підтримують ЗСУ

Хата на хуторі діда Абаза. До 95-річниці музею М.Коцюбинського розповідаємо його історію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up