Великодні радощі: у Вінниці для переселенців та волонтерів проводять майстер-класи

Великодні радощі: у Вінниці для переселенців та волонтерів проводять майстер-класи
Фото: Вінницький краєзнавчий музей
  • У Вінниці для переселенців, їх дітей та волонтерів проводять безкоштовні великодні майстер-класи.
  • Розповідаємо, де можна навчитися розписувати писанки, робити мотанки, створювати гончарні вироби та інше.

Наближається світле свято, сповнене надії та віри — Великдень. Цьогоріч для кожного українця цей день стане особливим, і багато з нас зустрічатимуть його, на жаль, не у рідних домівках і не разом з близькими людьми.

Для того, аби переселенці у Вінниці на Пасху відчували себе як вдома, їм подільські митці влаштовують святкові заняття з творчості.

Майстер-класи для дорослих і дітей переселенців в Вінниці допомагають відпочити від буденності, навчитися чомусь новому, розкрити свої таланти, приготувати смаколики та святковий декор до Великодніх свят.

Відео дня

Творча майстерня «Чеширський кіт»

Творча майстерня «Чеширський кіт» для дорослих та маленьких переселенців проводить майстер-класи з писанкарства. Також тут навчають створювати янголів з вовни, та розмальовувати до Великодніх свят імбирне печиво.

  • Адреса: Вінниця, вулиця Пирогова, 111.
  • Телефон: (067)9894522

Краєзнавчий музей

У Вінницькому краєзнавчому музеї панує творча атмосфера та гарний настрій. Тут проводять різноманітні майстер-класи. Для  внутрішньо переміщених осіб вони проводяться безкоштовно. Майстер-клас «Великодня витинанка» проводитимуться до 21 квітня включно та вже зареєстровано понад дванадцять груп.

Музей урізноманітнює дозвілля відвідувачів засобами цікавих майстер-класів. Один із заходів присвячений гончарству. Своїм досвідом, вміннями і креативом ділиться кераміст Ярослав Міщенко.

Також у Краєзнавчому музеї проводять майстер-класи з писанкарства для волонтерів.

  • Адреса: Вінниця, вулиця Соборна,19.
  • Телефон:(0432) 674946

Центр народної творчості

В рамках Всеукраїнської мистецької онлайн-акції «Воскрес Христос — Воскресне Україна!» перед Великоднем у Центрі народної творчості проходять майстер-класи з написання писанки для переселенців, працівників культури, освітян, держслужбовців, для всіх, хто бажає доторкнутися до прадавньої української традиції — таїнства писанки. Майстер-класи проводять знані вінницькі майстрині Оксана Верхова-Єднак та Вікторія Ніколаєва.

  • Адреса: Вінниця, вулиця Архітектора Артинова, 33.
  • Телефон: (0432) 351083

Вінницька обласна бібліотеки імені К. Тімірязєва

Безкоштовні майстер-класи із писанкарства для переселенців організовують у Вінницькій обласній бібліотеці імені К. Тімірязєва.

Захід відбувається у рамках етно проекту під назвою «У звичаях і традиціях культуру пізнавай», який започаткували у 2018 році. Цьогоріч запросили людей, що виїхали до Вінниці із міст, де відбувалися бойові дії.

«Таким чином, хочемо обʼєднати людей, — говорить директор книгозбірні Лариса Сеник.— Показати, що в нас є спільні традиції, звичаї, які нас обʼєднують».

Навчає учасниць розписувати пасхальні яйця мисткиня Тетяна Пірус. Вона створює писанки уже 30 років. 

У середу, 20 квітня, у бібліотеці імені Тімірязєва о 12 годині відбудеться майстер клас із виготовлення ляльки-мотанки.

  • Адреса: Вінниця, вулиця Соборна, 73
  • Телефон: (0432) 673431.

 

Читайте також:

«Вітаємо вас у Вінниці». Анастасія Стовпець проводить безкоштовні екскурсії для переселенців

Дозвілля для переселенців. Де прогулятися, що відвідати і скуштувати у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up