«Україна шляхетніша, розумніша і краща за росію». Лист 11-річної італійки до наших бійців на фронт

«Україна шляхетніша, розумніша і краща за росію». Лист 11-річної італійки до наших бійців на фронт
Добре було б, якби військові після прочитання листа від маленької італійки, знайшли можливість відповісти їй, додали б радості серцю дитини
  • Листа на фронт написала дівчинка з італійської Сардинії. Його передали бійцям підрозділу Сил Спеціальних операцій (ССО).
  • Про що йдеться у тексті, написаному акуратним почерком на іноземній мові?

Щоб передати на фронт послання з далекої Італії, спершу треба було здійснити переклад написаного на українську мову.

Якби це писала дитина українки, у такому випадку її мати продублювала б текст на рідній мові, аби адресат не заморочувався у пошуках перекладача.

Таке припущення робимо, аби випередити думки тих читачів, які, можливо, скептично поставляться до листа. Мовляв, в Італії багато українців, отож, чиясь дитина написала під диктовку батьків.

Відео дня

Навіть якби так сталося, військових на фронті зігріває кожен рядок, написаний дитячою рукою.

Фотокопію цього листа опублікували на Фейсбук-сторінці благодійного фонду «Енергія відродження». Волонтери доставили написане на фронт уже з перекладом.

Текст короткий, але викликає почуття подяки до цієї незнайомої нам жінки. Рядки, написані на аркуші у клітинку з учнівського зошита, не можна читати без хвилювання.

«Україна шляхетніша, розумніша і краща за росію, — пише дівчинка, яку звати Вікторія. — Україна переможе! Італія на стороні України».

Далі у листі дитина додає впевненості нашим в військовим такими словами: «Не бійтеся, знайте, що ви не залишитеся на самоті. Нічого не бійтеся. Майте хоробрість та непохитну волю!»

Маленька авторка листа бажає нашим захисникам оптимізму, висловлює упевненість , що «ще трохи, і все закінчиться, Україна переможе!»

«Мене тішить те, що ви читаєте цього листа. Бажаю вам удачі у всьому. Передаю привіт з Сардинії, Італії. Вікторія», — такими словами закінчується текст.

Під ним авторка зобразила малюнок серця і написала великими літерами два слова: «FORZA UCRAINA», що в перекладі з італійської означає Україна — сила.  

У конверті було ще одне вкладення.

Фонд «Енергія відродження» розмістив фото з фронту, на якому видно, як бійці читають листа маленької італійки. Було б добре, якби бійці знайшли можливість відповісти дівчинці. Додали б радості дитячому серцю!..


Читайте також:

«Гроші потрібні вже!» Приєднуйтеся до марафону, щоб купити автомобіль для земляків на передову

В Україні оголосили штормове попередження. Де вируватиме негода?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up