У Жмеринці створять добровольчий загін тероборони. Виділяють мільйон гривень

У Жмеринці створять добровольчий загін тероборони. Виділяють мільйон гривень
Створення добровольчих підрозділів оборони у громадах передбачене законом «Про основи національного спротиву», що набрав чинності 1 січня нинішнього року
  • Обговорення питання створення загону добровольців розпочала міська влада Жмеринки.
  • Пропозицію розглядатимуть на черговій сесії міськради.

— Нашим першочерговим завданням є створення безпечного середовища у громаді, у нас повинен панувати мир і спокій, — цитує слова секретаря Жмеринської міськради Вадима Кожуховського місцевий сайт Жмеринка.City.

Як стверджує посадовець, Жмеринська міськрада підтримує створення підрозділів добровольчих формувань територіальних громад.

— За дорученням міського голови Анатолія Кушніра ми розробили відповідні зміни до міської Комплексної оборонно-правоохоронної програми, — зазначає Вадим Кожуховський. — Зроблено це для того, щоб спрогнозувати обсяг фінансових ресурсів з бюджету громади.

Відео дня

За словами секретаря міськради, у 2022 році на виконання відповідних заходів планують виділити один мільйон гривень. Відповідний проект рішення виноситься на розгляд депутатів на засідання чергової сесії міськради.

— Впевнений, що депутатський корпус підтримає запропонований проект. Сформуємо в громаді дієву територіальну оборону! — наголошує Вадим Кожуховський.

Кого саме набиратимуть у добровольче формування, з якої кількості людей вона складатиметься, до кого необхідно звертатися охочим — про це у повідомленні не сказано. Спершу депутати мають ухвалити рішення.

Нагадаємо, 1 січня нинішнього року набрав чинності закон України «Про основи національного спротиву». Документом передбачили, зокрема, формування добровольчих підрозділів територіальної оборони у громадах.

 

Читайте також:

Піаніно Леонтовича забрали на реставрацію в Київ. Чи можна буде на ньому грати?

«Не відповідають санітарним вимогам»: чи можна пити воду з-під крана та з міських криниць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентин Вільчин

    Місто Жмеринка ,,пасе задніх,,  ... .
  • Читач48

    редакция ,вы по принципу слышал звон да не знаю где он? как на добровольчий? штатный батальйон теробороны в подчинении минобороны и точка!!!
  • Жора

    -бабло идет налево)

keyboard_arrow_up