У Вороновиці облаштували модульні будинки для переселенців з інвалідністю

У Вороновиці облаштували модульні будинки для переселенців з інвалідністю
  • Готові модульні будиночки розмістилися у селищі Вороновиця. Їх як благодійну допомогу надало Міністерство закордонних справ Чехії через Посольство Чеської Республіки в Україні. 

Така потреба виникла у звʼязку з евакуацією із прифронтових територій осіб, які потребують постійного догляду. Про це повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Підготовчі роботи виконала Вінницька ОВА. За кошти обласного бюджету підвели комунікації. На це витратили близько трьох мільйонів гривень.

Наразі у будиночках, облаштованих у 28 блоках, є 40 вільних місць. Кімнати світлі, є вітальня, кухня, три санвузли, забезпечено електроопалення.

Відео дня

Персонал інтернату досвідчений і знає, як надавати допомогу людям з інвалідністю. Тут буде окремий цілодобовий медсестринський пост для догляду за клієнтами закладу.

— Спільними зусиллями з нашими чеськими партнерами завершили облаштування у Вінницькому районі модульних будинків для ВПО з інвалідністю, — зазначив Сергій Борзов. — Зараз у психоневрологічних інтернатах та геріатричних закладах області зайняті майже всі місця, тож така допомога для нас особливо цінна.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга

    Тут зайве ліжко одне. Потрібне місце для речей і столік де поїсти можна.
  • [email protected]

    Якраз інвалід пройде чи проїде коляскою між кроваттями,відмили грошики.а які там умови.то хер з ними.
  • VLADIMIR

    Де, світло?!!

keyboard_arrow_up