У Вінницькій області заборонили масові релігійні заходи за межами храмів

У Вінницькій області заборонили масові релігійні заходи за межами храмів
  • З метою збереження безпеки та спокою в регіоні, а також життя та здоров'я громадян, на Вінниччині з 15 червня по 31 жовтня 2024 року забороняється проведення масових публічних релігійних заходів за межами культових споруд.

Відповідне рішення прийняли 22 травня 2024 року начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов та командувач угруповання сил і засобів територіальної оборони «Захід» Олег Шемчук.

Заборона введена з огляду на існування загрози скоєння на території області злочинів терористичного та диверсійного характеру, а також ракетних ударів по цивільних об'єктах. Також існує можливість провокацій та актів вандалізму, спрямованих на розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі.

Деталі наказу:

Відео дня
  • Заборона стосується виключно масових публічних релігійних заходів.
  • Релігійні громади можуть проводити богослужіння та інші релігійні обряди в будівлях храмів.
  • Забезпеченням дотримання встановлених обмежень займатимуться СБУ, Нацполіція та інші правоохоронні органи.
  • Районні військові адміністрації, органи місцевого самоврядування та територіальні підрозділи поліції мають вжити заходів для забезпечення публічної безпеки та порядку під час релігійних заходів, які проводяться в межах храмів

Про дане рішення проінформували Вінницьку обласну Раду церков і релігійних організацій, а також Раду національно-культурних товариств.

Інформація про заборону буде оприлюднена на офіційному сайті ОВА та в ЗМІ.

 

Читайте також:

За церковними канонами чи народними традиціями, як правильно вшановувати померлих

Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Володимир Хмелюк

    Я вважаю що в розпалюванні межконфесійної ворожнечі винувата держава а першу чергу наш президент.
  • Сергій Кемінь

    Читаю коментарі і дивуюся! Люди, думайте і аналізуйте. Декілька днів назад приймали закон про заборону УПЦ. Тепер зрозуміли, що цим можуть скористатися московити, щоб підлити пального у вогонь, який назріває на підгрунті заборони УПЦ. В свій час я казав неодноразово , що питання релігії і мови під час війни розколить суспільство і це буде на руку лише нашому ворогу. Проте, є дуже свідомі українці і політики, які цього не розуміють, або роблять вигляд, що не розуміють! Для чого? Тут все ясно...
  • Роман Аксельрод

    Тоді аналогічно цьому прецеденту потрібно заборонити концерти з масовим перебуванням людей на території музей - садиби М.І.Пирогова , тим паче там відсутнє укриття.
  • Татьяна Луценко

    Повний абсурд, оце тільки "мішає" ...

keyboard_arrow_up