У Вінниці встановили пам'ятник майданівцям. Коли відкриття? (ОНОВЛЕНО)

У Вінниці встановили пам'ятник майданівцям. Коли відкриття? (ОНОВЛЕНО)
  • «Дерево свободи» привезли на Майдан Небесної сотні вночі. За словами активістів, які там чергували, вантаж супроводжували копи. Є відео.
  • Які роботи проводяться наразі, та скільки грошей було зібрано на пам'ятник?

Сьогодні, 16 лютого у мережі з'явилися фотографії пам'ятника Небесній сотні, який має замінити погруддя Шевченка. Щоправда «Дерево свободи» вкрито плівкою, тому розгледіти його при денному світлі не вдалося.

Наблизитися до нього ми також не змогли. Адже на площі за парканом ми не побачили жодної людини, яка б змогла нас туди провести. Тільки час від часу звідти чулося собаче гавкання.

Відео дня

Неподалік від паркану стояли кілька муніципальних полісменів. Говорять, що нічого не охороняють. Просто чомусь вирішили там постояти.

На сходинках до «Вінтери» було два чоловіка в камуфляжі. Вони повідомили, що за паркан нікого не пускають, навіть журналістів. Кажуть всередині йдуть зварювальні роботи. Ще пожартували, що зі сторони накритий плівкою пам'ятник нагадує Леніна: «Ну, нібито рукою кудись вказує». Хто вони та чиї інтереси представляють повідомляти відмовилися.

Ще кілька людей, ці вже були в штатському, стояли біля намету і нещодавно самотужки встановленого погруддя Кобзарю. Один із них розповів, що близько другої години ночі на Майдан приїхав евакуатор і привіз «Дерево свободи». За словами чоловіка, його супроводжували копи у бронежилетах і касках. Також він говорить, що з поліцією приїхало кілька десятків невідомих.

– Ми все це зафіксували на камеру. Відео можна подивитися в інтернеті, – говорить чоловік. – Так зване «Дерево свободи» встановлювали з другої ночі до о пів на сьомої ранку. Я чергував тут усю ніч, тому все бачив.

Vinbazar.com


Від чоловіка пахло спиртним: «А зігрівалися вночі ви вочевидь алкоголем?» – запитав журналіст. – «Я випив зовсім небагато... грамів 50... Вчора просто знайомий АТОвець помер, ми його поминали».

Читайте також:

– Наразі відбувається фіксація пам'ятника. До нього підводять живлення, адже квіточки, що символізують героїв Майдану, будуть підсвічуватися. Потім його поліруватимуть і шліфуватимуть, – розповідає голова наглядової ради благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. – Вже готове підніжжя у вигляді мапи України, яке також підсвічуватиметься по контуру.  

За словами Дручинського благодійний збір на встановлення пам'ятника розпочався ще влітку. У жовтні почалася його активна фаза. За кілька місяців було зібрано понад 800 тисяч гривень. 

Чоловік каже, що усі зібрані кошти є благодійними. Гроші переводили як фізичні, так і юридичні особи. За його словами, деякі організації робили внески у розміри 50 чи 100 тисяч гривень. Також він повідомив, що ніякої огорожі навколо пам'ятника не буде. 

Відкриття «Дерева свободи» відбудеться після 21 лютого. З точною дату мають визначитися на початку наступного тижня. 



Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Сепар Торонтуй

    Этот памятник ждет судьба большинства комментариев здесь.
  • З.А.Глядач

    "стояли кілька муніципальних полісменів. Говорять, що нічого не охороняють."

    То навіщо вони там стовбичать? Нехай займуться чимось корисним.
  • Иванов Иван

    шо то там разсказывают грузинские снайперы кто постреливал на  майдане правда всплывает
  • Анонім

    та посмотрев на того забуханого хероя (на пред последней фотографии)все понятно стало сразу!!!!

    Alexander Kominarets reply Анонім

    Це автор матеріалу...:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up