У Вінниці відкрили ліцей мистецтв для обдарованих дітей Вінниччини

У Вінниці відкрили ліцей мистецтв для обдарованих дітей Вінниччини
  • Ліцей мистецтв діє на базі Вінницького коледжу культури і мистецтв імені Миколи Леонтовича. В ньому навчаються обдаоровані діти з усієї Вінниччини.

Офіційне відкриття Ліцею мистецтв відбулося 19 грудня, але він почав свою роботу ще у жовтні. Заклад працюватиме на базі Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича та створений для того, аби обдаровані діти мали можливість здобути якісну професійну мистецьку освіту.

В ліцей приймають дітей після закінчення восьмого класу. Зараз у ліцеї навчаються 26 юнаків та дівчат.

Відео дня

— З першого жовтня в стінах коледжу відкрито ліцей мистецтв,— розповів директор коледжу Станіслав Городинський.— І тепер в нас навчаються діти з різних куточків нашої Вінниччини. Вони всі заслуговують на можливість навчатися в мистецькій родині. Сподіваюся, що ліцеїсти в майбутньому стануть і нашими студентами.

У закладі є все, що потрібно, аби обдаровані діти з усіх куточків Вінниччини здобували якісну професійну мистецьку освіту:

  • 63 аудиторії для групових та індивідуальних занять;
  • бібліотека та читальна зала з доступом до Wi-Fi;
  • студія звукозапису;
  • фонотека з класом для прослуховування музики;
  • відеозал;
  • концертні зали;
  • три хореографічні класи.

Навчання у Ліцеї мистецтв здійснюється за трьома напрямками: музичним, театральним та хореографічним.

— Ми переживаємо непрості часи і галузь мистецтва також. Саме тому потребує всебічної підтримки. Навчання тут — це не лише зошит і ручка, а й музичні інструменти, здібності і талант дітей, прагнення дітей і батьків. Ми не підведемо,— запевниві директор коледжу.

Донька відомої фольклористки Юлії Васюк, теж навчається у ліцеї. Розповідає, що Софія Аль-Хадіді, знана у Вінниці співачка і бандуристка, як і решта ліцеїстів успішно адаптувалися до програми.

— Навчання проходить за розкладом, подібним до студентського: замість уроків пари, з 9.00 по 16.45 щоденно, плюс індивідуальні заняття з фаху та додаткові з музично-теоретичних дисциплін, —  говорить Юлія Васюк. —  Ліцеїсти безкоштовно тричі на день харчуються, проживають у студентському гуртожитку та інтегруються у діяльність коледжу. На сьогодні всі здали іспити з фаху і повернулися додому на зимові канікули.

 

Читайте також:

Астропсихологиня про 2024-й: що принесе з собою рік, прогнози, виклики і перспективи

Від 100 гривень до 12 тисяч. Де і за скільки можна купити живу ялинку у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up