У Вінниці хочуть взяти кредит на утеплення шести закладів. Які це будівлі?

У Вінниці хочуть взяти кредит на утеплення шести закладів. Які це будівлі?
Фото з архіву «20хвилин»
  • Понад 238 мільйонів гривень Вінниця хоче отримати в кредит від Європейського інвестиційного банку.
  • Умови позики та перелік об’єктів, на які будуть витрачати кошти затвердили на сесії міськради 26 травня.
  • Серед споруд, які хочуть комплексно утеплити, є школи, дитсадки та лікарні.

На сесії міськради 26 травня затвердили шість об’єктів, які можуть бути подані на програму термомодернізації, що профінансують за позику в Європейському інвестиційному банку. Серед них школи, дитсадки та медичні установи.

У мерії нагадують, що ще з 2015 року зайнялися термомодернізацією закладів освіти й утеплили понад 30 шкіл та дитсадків.

— Цього року за кошти міського бюджету ми плануємо завершити термомодернізацію шкіл №№ 2, 8, 18, 23, дитячих садочків №№ 27, 29, 59 та завершити відповідні роботи у Палаці дітей та юнацтва, — розповів міський голова Сергій Моргунов. — Крім того, маємо на меті залучення додаткових коштів по Програмі фінансування від Європейського інвестиційного банку на шість об’єктів — це школи, дитячі садки та заклади охорони здоров’я.

Відео дня

Для комплексного утеплення визначили школи №29 і №31, дитсадки №38 і №74 та ще Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 на Замостянській, 49 та лікарню швидкої медичної допомоги, про що розповів директор департаменту економіки та інвестицій міськради Максим Мартьянов.

З рішення №1068 від 11 травня дізналися, на яких умовах мерія хоче отримати позику для утеплення бюджетних закладів в Європейському інвестиційному банку.

Основна сума кредиту — 5 мільйонів 953 тисячі 956 євро. Позику хочуть взяти на термін п’ять років з урахуванням пільгового періоду. 

Відсотки за користування запозиченням мають встановити в Європейському інвестиційному банку за ставкою Euribor на піврічній основі + 0,25 % річних.

Тому погашення кредиту — тіло боргу та відсотки — планують робити щопівроку в тих розмірах, що будуть визначені договором із банком. Можливе майнове або інше забезпечення по кредиту. 

Тіло кредиту в перерахунку на нацвалюту складатиме 238 мільйонів 158 тисяч 240 гривень. Це за курсом євро до гривні на рівні 40,0 грн.

Чи підтримуєте рішення міськради про отримання кредиту на утеплення шкіл та дитсадків? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також:

Єдиний муніципальний реєстр осіб для отримання допомоги у Вінниці

«Людей покарали за… шафу?» У Стрижавській селищній раді порушень на понад два мільйони гривень

Як отримати 25 тисяч гривень на поховання загиблих військових у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Римский Александр

    Там же никто не учится 3-ий год. Два года хреновируса и второй год войны. То для кого отмыв бабла?!
  • AK

    Якщо вже так хочеться щось капітально робити у період війни, то це мають бути підземні комунікації, кабельні мережі, мілкий ремонт тротуарів та доріг а не вікна, які можуть махом вибитись.
  • Ксения Марченкова

    Злодіі мало вам міського бюджету, ще в кредити хочете нас загнати!! Крадіі
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up