У Вінниці Євросоюз відкрив гуманітарний хаб: будуть возити допомогу постраждалим

У Вінниці Євросоюз відкрив гуманітарний хаб: будуть возити допомогу постраждалим
На відкриття хабу до Вінниці завітав єврокомісар Янез Ленарчич
  • До Вінниці завітав Янез Ленарчич, комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями. Єврокомісар відвідав склад гуманітарної допомоги, який було відкрито у Вінниці в межах ініціативи «Європейський потенціал гуманітарного реагування».

За більш ніж три місяці війни гуманітарні потреби в Україні продовжують зростати. У зв’язку з цим ЄС в короткі терміни створив і повністю профінансував два склади в Україні — у Вінниці та Дніпрі.

Хаби створено для міжнародних неурядових організацій, які привозять в Україну допомогу і партіями відправляються в постраждалі громади. На складі у Вінниці також обладнано приміщення з температурним контролем для забезпечення дотримання вимог щодо зберігання ліків. 

Відео дня

Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич особисто відвідав офіційне відкриття складу у Вінниці. 

— Вінницький хаб було створено в квітні, і він покриває потреби західної України,— говорить єврокомісар.— Створили ці склади для міжнародних партнерів, які хочуть доставляти допомогу в Україну. Ми фінансуємо хаби і транспорт, щоб допомога надходила найшвидше. Фінансуємо не тільки продовольчі і гігієнічні набори та медицину. Також організовуємо житло для тих, хто втратив домівки, доставляємо модульні містечка, меблі. Ми робимо це разом з місцевою владою і нашими представниками, які знаходяться в Україні. 20 організацій використовують цей склад для доставки гуманітарної допомоги. Представники задоволені роботою і організацією. Думаю, ми відкриємо більше таких хабів. Ми будемо тут, поки Україна потребує цього.

Використання цих послуг, що фінансуються ЄС, надається безкоштовно. Це нова ініціатива гуманітарного реагування, або EHRC. Також було укладено угоди з перевізниками вантажів, з метою доставки гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Вантажоперевезенння розпочалися в Україні у квітні поточного року. В результаті було підтримано понад 18 європейських і місцевих партнерів у доставці понад 750 тон гуманітарного вантажу; загалом, було здійснено 56 партій відправлень. 

Вдалося здійснити доставку критичних вантажів у важкодоступні райони, такі як центр Харкова та Краматорськ. Уже доставлена гуманітарна допомога містить у собі продовольство, товари першої необхідності, засоби гігієни та медикаменти.

 — Нині гуманітарні принципи жорстоко порушуються війною, що триває проти України,— наголосив Янез Ленарчич.— В той час як ЄС продовжує підтримувати мирних жителів в сусідніх країнах, які рятуються від війни, ми також мусимо продовжувати надавати потужну допомогу всередині України тим, хто не виїхав за власним бажанням чи потребою. Ініціатива Європейського потенціалу гуманітарного реагування надає послуги гуманітарним партнерам та державам-членам ЄС, забезпечуючи ефективну відповідь.

Читайте також:

У науковому центрі «ВНТУ-ФРЕНДТ» розроблятимуть винаходи для безпеки аграріїв

Освітяни — герої тилу. Розповідаємо про вінницьких педагогів і учнів, які займаються волонтерством

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валентина Захаревич

    Значить до місцевої влади є висока довіра та прихильність.

    Електрик Вінниця reply Валентина Захаревич

    Валентина Захаревич а дарма, бо від коли забрали від волонтерів всі отримують великий х...
  • Іщенко Людмила

    Якщо ЄС створю на базі вінницької інфраструктури логістичні і гуманітарні хаби це гарний знак, як для довіри до місцевої влади так і до волонтерів які залученні до данних робіт. Вважаю такі новини знаком якості міста Вінниці.

    Електрик Вінниця reply Іщенко Людмила

    Іщенко Людмила це поганий знак бо воно все про...ся, ніхто нічого не отримає і більше не дадуть
  • Ольга Ляшун

    Доброго дня. Я представник ГО (Черкаська обл) . Прошу дати ваші контакти. У нас дуже багато переселенців, допомагаємо з початку війни.
  • Електрик Вінниця

    І з цих складів воно чудом зникає і ніхто не отримує

keyboard_arrow_up