«У Варні скупався у морі. Ще два дні буду їхати по Болгарії». Пригоди вінничанина у Європі

«У Варні скупався у морі. Ще два дні буду їхати по Болгарії». Пригоди вінничанина у Європі
Сьогодні, 3 серпня, Володимир Іванов крутить педалі дорогами Болгарії, їде у напрямку Туреччини
  • Вінничанин Володимир Іванов здійснює четверту зарубіжну подорож на велосипеді
  • Мандрівник зателефонував з Болгарії
  • Сьогодні, 3 серпня, він вирушив з Варни у напрямку Туреччини
  • Про перші враження від подорожі і перші пригоди він розповів журналісту 20minut.ua

 

З Володимиром Івановим спілкувалися по телефону. Він телефонував з болгарського міста Варна.

Сон під шум моря

-Скупався в морі, - розповідає мандрівник. – І вчора, і сьогодні зранку. Вчора на пляжі було багато людей. Хмари на небі. Тому не дуже жарко. Принаймні коли виїжджав з дому, спека стояла набагато сильніша. Під вечір відпочиваючих стало мегнше. Вирішив не шукати іншого місця для ночівлі. Розклав намет неподдалік від берега. Так що спав я цієї ночі під шум моря.Сон був справді солодкий. По-перше, за день втомивуся. Бо проїхав 130 кілометрів. По-друге, море заколисало.

Відео дня

Як ми розповідали, з Вінниці Іванов вирушив поїздом до Ізмаїла у неділю ввечері  28 липня. Чому не на велосипеді? Бо вже подорожував до Одеси на двоколісному. І не тільки до Одеси. Під час попередніх вело мандрівок  об’їздив південь країни.

-З Ізмаїла я проїхав до Рені, а далі через Молдову до кордону з Румунією, - говорить чоловік. – У перший день поїздки стояла така спека, що поки проїхав сто км, випив шість літрів води.

У Румунії не робив жодної покупки

Ночує чоловік у наметі і спальнику. Ставить їх на обочинах дорік або поруч із залізничними коліями. Каже, шум потягів відлякує звірів, які, бувало, виходять з лісів. Такі випадки траплялися під час попередніх поїздок. 

-У мене поїздка, як кажуть, бюджетна, - розповідає чоловік. – Стараюся обходитися мінімальними витратами. Наприклад, під час поїздки територією Румунії не робив жодної покупки. Купую тільки харчі, насамперед гарячі страви.

Поки що обходиться тими невеликими запасами продуктів, що взяв їх з собою в дорогу з дому. Це насамперед гречані крупи і кукурудзяне борошно.

Каші готує з допомогою газового балона, має з собою чотири невеликих балончики. Засипає у велику кружку.

Готувати харчі для нього звична справа. Надокучає інше – щоразу розкладати, а потім збирати намет.

Пляшка джерельної води

-Люди по-різному реагують на появу такого, як я, мандрівника на велосипеді, - говорить Володимир. – Я вже згадував, як під час однієї з мандрівок Румунією, у мене жбурнули пляшкою. Щоправда, вона була без води. Добре, що пластикова, а не скляна.

Цього разу проїзд по Румунії обійшовся без пригод. Не було їх ні вдень, ні вночі. Одну ніч провів у цій країні. Спав у наметі.

До того ж, у Румунії мав несподівану зустріч з такими люителями велоподорожей, як сам. Найкращі враження залишилися від спілкування, хоча воно було непростим - мовний барєр не дав можливість висловити все те,що хотілося у ті хвилини сказати незнайомим людям.

Коли говорить про пригоди, часто згадує Грецію.

-Чоловік, який стояв на обочині, протягнув мені пляшку з водою, - говорить велосипедист. - Там поруч було джерело. До мого приїзду він набрав воду. Зрозуміло, що для себе. Коли порівнявся з ним, протягнув руку. Не зупиняючись, взяв воду. Далі на знак подяки  підняв вгору руку з пляшкою.

Ви знаєте, смак тієї води дотепер холодить душу. Спека в той день стояла немилосердна. Достатньо було одного-двох ковтків з джерела, щоб вгамувати спрагу. Саме так пив ту воду, щоразу згадуючи при цьому чоловіка, який дав її мені.

Неадеквати на трасі

Володимир боляче реагує на несправедливість. Будь-яку. Ось і цього разу у Молдові його обігнало авто з опущеним склом у всіх вікнах салону. В автомобілі гриміла музика. Водій стишив хід. Їхав повільно поруч з велосипедистом. Неадеквати вигукували на його адресу щось на молдовській. При цьому голосно реготали. Крутили пальцями біля виска, показували непристойні жести.

Аби не загострювати ситуацію, чоловік не реагував. Через декілька хвилин вони вдарили по газах.

-У Болгарії спілкуватися з місцевими нескладно, мова трохи схожа, принаймні, можна здогадатися про що саме говорять люди, - каже співрозмовник. – Болгари, з якими спілкувався, з інтересом розпитували, хто я і звідки. Казали, що у Варні багато українців. На пляжі чув і українську, і російську мови.

Проїде чотири тисячі кілометрів

Під час нинішньої поїздки Іванов планує проїхати шість країн – Молдову, Румунію, Болгарію, Туреччину, Грузію, частину Росії і Крим.

З Криму повернеться до Херсона, а звідти вже знову поїздом до Вінниці.

Побажаймо йому вдалої подорожі! Побільше цікавих вражень. Щасливого повернення додому.

Нагадаємо, під час трьох попередніх поїздок  наш земляк побував на велосипеді у 30-ти країнах Європи.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина

    цікаво, як там мандрівник
  • Ірина

    щасливої дороги!
  • Мака

    Самая скучная статья о путешествиях которую я читал. Вобще не о чем.
    Есть люди которые уже по 40 стран обьехали
    Я сам 9 стран обьехал.
    И считаю что не о чем писать...
  • Павло

    Тобто ви постите про людину що явно порушує режим перетину кордону України і в'їжджає у Кєрч з рашкостану? Ви нормально вже це сприймаєте?

    NY reply Павло

    Адекватні люди спримають це цілком нормально, нічого погано в цьому не має. Але існують ідіоти, які бачать у цьому велику проблему.

    Орест Лютий reply Павло

    Його ж тягне на іскунную зємєльку, ось і вирішив під кінець її відвідати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up