ФОТО ДНЯ. На Соборній розмістили велетенські писанки. По центру — особливий оберіг

ФОТО ДНЯ. На Соборній розмістили велетенські писанки. По центру — особливий оберіг
  • Традиційно у Вінниці навпроти міської ради перед Великоднем проходить виставка велетенських писанок. Цьогоріч колекцію поповнила нова робота, яка має особливий зміст.

Писанку-оберіг розмістили поміж інших. Вона стоїть у центрі. У центрі зображений тризуб — Герб України в оточенні символів оберегів: квітки-сонця, квітки-надії, квітки-родючості та символів нашої держави.

«Писанка створена у жовто-блакитних кольорах, що символізує нашу українську єдність, — говорить директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук. — Ескіз та ідея належить викладачам художньої школи. А вже до процесу розпису долучались викладачі мистецьких шкіл Вінниці та деякі працівники бібліотечної системи».

Відео дня

Також, попри важкі часи, відбувся п’ятий-ювілейний фестиваль «Великоднє диво». А також п’ятий проєкт «Пасхальні візерунки», де майстрині культурних закладів виготовляли писанки для наших військових. Учасники зазначають, що писанка — це життя.

«Взагалі, писанка несе добро і перемогу добра над злом. На яйцях пишуть берегинь роду, символ сонця – це зміни на краще, дубове листя – для наших чоловіків та воїнів, щоб вони були потужні, 1 каже майстриня писанок Вінницької музичної дитячої школи №2. — Вічно зелена гілочка – пов’язує покоління, а дерево роду, щоб була єдина Україна».

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up