У Росії на кордоні з Фінляндією знайшли останки солдат з Вінницької області

У Росії на кордоні з Фінляндією знайшли останки солдат з Вінницької області
  • Весною 2020 року на острові Клест, що в Росії на кордоні з Фінляндією, пошуковий загін «Радянський патріот» виявив поховання 324 армійців. Серед них восьмеро вінничан.
  • Станом на 19 листопада поточного року вдалося розшукати родичів 31 воїна. Нині просять відгукнутися близьких сімох військових з Вінниччини.

Військові загинули під час штурму острова в радянсько-фінляндській війні в березні 1940-го. При штурмі острова загинуло вісім вояків з Вінницької області, в одного воїна знайдені родичі.

Список полеглих солдат, опублікували у фейсбук групі «Поиск погибших и без вести пропавших в Великой Отечественной войне».

Наразі шукають родичів солдат:

Відео дня
  • Гуцалюк Григорий Карпович, стрілок 1918 року народження. Батько також Гуцалюк. Родом з села Вишківці Брацлавський район. Призваний до війська був у 1938 році, помер — весною 1940.
  • Кученко Григорій Юхимович — командир відділення, кулеметник, 1918 р. Мати — Кученко Ф.С.. Родом з Брацлавський р-н, село Матуха. Призваний Брацлавським РВК. Помер весною 1940 року. 
  • Дуля Кирило Гаврилович — червоноармієць, 1917 р. Місце народження: Шпиківський (Тульчинський) р-н, с. Велика Улига. Призваний Тульчинським РВК. Загинув в бою у 1940 році.
  • Коваль Павло Родіонович — командир відділення, кулеметник, 1917 р. Мати Коваль Я.А. Адреса: Шпиківський (Тульчинський) р-н, с. Велика Улига. Призваний Тульчинським РВК. Помер 1940 року.
  • Кривоносов Тимофій Карпович кр-ц кулеметник 1918 р. Немирівський р-н, село Дубан. Призваний Немирівським РВК. Вбитий 1940 року.
  • Огородник Микола Степанович — командир, 1917 р. Місце народження: Тиврівський р-н, с. Уярінці. Призваний Жмеринським МВК. Загинув в бою 1940 року.
  • Скорий Кузьма Лаврентійович — стрілок, 1907 р. Родич: Швидка А.Н. Погребищенський (колишній Плисківський) р-н, село Велика Буміга. Призваний Паніевським РВК. Вбитий весною 1940 року.

Родичів просять відгукнутися за контактами: командир «Советский патриот» Богданова Ольга Валентинівна: пошта [email protected] та телефон 921 -358-57-71.

Додамо, що уже знайшлися родичі воїна з Тульчина Володимира Любчака 1918 року народження.

 

Читайте також:

Звільнився офіцер поліції, якого перевіряють за «наїзд» на фермера. У ДБР про це мовчать

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 20 листопада, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Тетяна Бевська

    Хто вижив в голод. Загинули далеко від дому.
  • Игорь Черешнюк

    Що ви репостите? Який "советский патриот"? Який mail.ru? Ви взагалі розум втратили? І ті, що лайки ставлять? Вони, ці патріоти довбані, наших живих українських воїнів та полонених повернути не хочуть?
  • Елена Венгер

    Ми знайшли рідного брата свого дідуся. Скорий Кузьма Лаврентійович. Ніхто з нас не знав його долі. А знайшли аж тут. Велика подяка експедиції. Вони нам скинули фото того місця.
    Можливо що у Кузьми була сім'я, якщо хтось знайдеться, то відгукніться.
  • Natalia Zigori Boloykh

    Тут може Рубан. З Рубані мій батько таке село є й по сьогодні.

    Валентина Слободянюк reply Natalia Zigori Boloykh

    У с. Вишківці проводили вже пошук  родини Гуцалюка, пам'ятають жителі де жила його мати, але родичів в селі не залишилось, сестра виїхала давно.

    Loubov Zaletska reply Natalia Zigori Boloykh

    Natalia Zigori Boloykh да скоріш всього так І є  призвіще Кривонос  Рубані є
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up