У поліції охорони стверджують, що наїзду на велосипедиста не було. Продовження справи, яку розслідує ДБР

У поліції охорони стверджують, що наїзду на велосипедиста не було. Продовження справи, яку розслідує ДБР
Про переламану ногу велосипедиста Олександра Качерука у коментарі поліції охорони не згадується жодним словом
  • Редакція «20 хвилин» отримала коментар від прес-служби поліції охорони області на ситуацію з велосипедистом у Жмеринці.
  • Раніше постраждалий чоловік розповів, що у нього зламана нога після наїзду машини поліції.
  • У коментарі поліції пояснюють, що ніякого наїзду не було. Чому ж тоді у велосипедиста заламана нога?

Пригода з велосипедистом і автомобілем поліції охорони сталася вранці 30 січня нинішнього року. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Розслідування здійснює ДБР.

Про наїзд редакцію повідомив постраждалий чоловік. Виклав свою версію події. Журналіст звертався у телефонному режимі за коментарем до керівництва поліції охорони області 9 лютого, щоб мати інформацію обох сторін. Відповідь отримали сьогодні, 13 лютого.

Поліцейські стверджують: у тому, що сталося, вина не їхніх працівників, а велосипедиста. Автору статті теж дісталося. Словом, читайте відповідь. 

Відео дня

Під її текстом значиться підпис: «Пресслужба УПО Вінницької області». За підписом прес-служби поліції охорони області. Зауважимо, у тексті жодним словом не згадується, що велосипедисту в лікарні встановили перелом ноги.

«30 січня 2024 року о 05.09 до ЧЧ ВОАЗОР УПО Вінницької області надійшла інформація від наряду групи реагування Жмеринського РВ УПО Вінницької області, про те, що під час здійснення повороту праворуч автомобілем поліції охорони  з вулиці Короленка на вулицю Шевченка, було помічено громадянина, що рухався на велосипеді. Побачивши автомобіль, чоловік різко здійснив маневр повороту кермом вправо та впав.

Чоловіком, що їхав на велосипеді був 63-річний мешканець Жмеринки Олександр Кочерук.

Після цього випадку в інтернет-виданні, зокрема на сайті «20 хвилин», була опублікована стаття від 9 лютого 2024 року під назвою: «Автомобіль поліції охорони скалічив велосипедиста в Жмеринці. Ні допомоги, ні вибачень від людей у формі».

У публікації було сказано, що автомобіль поліції охорони рухався зі значною швидкістю. Цитата: «Вони вилетіли машиною з вулиці від приміщення суду». Насправді швидкість автомобіля становила 2-5 км/годину, що можна побачити на відео, з відеокамери з даного перехрестя.

Наступна цитата також не відповідає дійсності: «Поліцейська машина наїхала на нього спереду. Тому водій не міг не бачити велосипедиста…

— Я опинився під колесом машини, але вони поїхали далі і зупинилися не одразу, тобто від’їхали від місця наїзду, а це теж порушення правил, — розповідає потерпілий чоловік.

Насправді, на відео видно, що велосипедист під’їхав до машини з правого боку від дверей та повернув кермо вправо, після чого машина зупинилась і не рухалась.

Факту зіткнення службового автомобіля з велосипедом не було. На місце події працівниками поліції охорони було викликано СОГ Жмеринського РВП ГУНП Вінницької області та карету швидкої допомоги.

До приїзду швидкої  допомоги працівники УПО намагались надати домедичну допомогу, та у відповідь почули від Кочерука нецензурну лексику. Громадянин не дозволив надати йому домедичну допомогу.

Після того, як прибула швидка, громадянин також відмовився від медичної допомоги, висловлювався нецензурною лайкою й почав кричати, щоб його везли до лікарні. На місці громадянин неодноразово кричав, що «ви мені заплатите 15 тисяч доларів за мій велосипед», (підтвердження є на відео).

У лікарні, за словами свідків, громадянин Кочерук повідомив, що їхав на велосипеді «Україна»:
«Він багато не стоїть — 15 тисяч доларів. Зараз такі велосипеди не ходять. Я думаю «руведе» мені зможе оплатити 15 тисяч доларів».

Дана розмова також зафіксована на відео.

Варто зазначити, що наразі триває слідство, яке проводить четвертий слідчий відділ (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР розташованого у місті Хмельницькому.

Також у статті сказано, що журналіст видання «20 хвилин» Віктор Скрипник, намагався взяти коментар у начальника УПО Вінницької області Олександра Бабишина та зателефонував у чергову частину: 

«Зателефонував черговому. Той не назвав себе, на моє прохання зробити це, відповів, що звати його Роман. Мабуть, у Романа є ще й прізвище. Очевидно, у поліції охорони не прийнято про це говорити. Отож, черговий на ім’я Роман відповів, що начальника на місці нема, заступник теж відсутній. Повідомити їхні контакти не має права. Журналіст попросив, щоб зателефонували, коли з’являться на роботі. Детально розповів, з якого приводу телефоную».

Справді о 12.38 год. на місці не було усіх працівників, оскільки тривала «Повітряна тривога», яка розпочалась о 11.24 год. За інструкцією, під час повітряної тривоги все керівництво та працівники покидають приміщення Управління, залишається лише черговий. Закінчилась повітряна тривога о 13.00 год.

Управління поліції охорони у Вінницькій області вважає, що висвітлення є однобічним, тому просимо врахувати дані зауваження в наступному матеріалі.

Пресслужба УПО Вінницької області».

P.S. На уточнююче запитання журналіста, чому ж тоді у велосипедиста переламана нога, у прес-службі відповіли: «Він впав з велосипеда».
 

Читайте також:

Автомобіль поліції охорони скалічив велосипедиста в Жмеринці. Ні допомоги, ні вибачень від людей у формі

Поліцейський з Гайсина врятував півторарічну дівчинку, яка випадково зачинилася в будинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Читач75

    У статті посилаєтеся на відео з камер на перехресті, де сталося ДТП, думаю, перегляд відео поставить все на свої місця
  • Володимир

    Навіщо писати всяку фігню та путати різні служби поліції.

    Bomber's Motive Still Unclear reply Володимир

    Это проблема полиции и их пиар-отдела, а не обывателей, что их структуры путают. Не нужно было переименовывать ДСО в красивую называлку - поліція охорони.
  • Татьяна

    Це просто треш(((
  • Bomber's Motive Still Unclear

    Жаль наивных людей, верящих в возможность справедливости. После реформы в МВД появился целый отдел чистильщиков, который занимается зачисткой улик и полировкой до блеска любых преступлений полиции. И это не пиар-служба. Это примерно как мистер Вульф из 'Криминального чтива', но только целый отдел мистеров Вульфов 🤣

keyboard_arrow_up