У Подільському зоопарку розпочався весняний бебі-бум

У Подільському зоопарку розпочався весняний бебі-бум
  • Подільський зоопарк тимчасово не працював через війну. Але з 19 березня відновив роботу. Тож відвідувачі уже можуть побачити дитинчат, які з'явилися навесні в нашому звіринці.

У вінницькому зоопарку — бебі-бум. Поповнення з'явилося в овець, диких кабанів та приматів. Пернаті роблять кладки яєць. Про це розповів директор Євген Ткачик.

Заклад тимчасово не працював через повномасштабне вторгнення росії. З 19 березня відновив роботу. Тож відвідувачі уже можуть побачити дитинчат.

— Вся колекція тварин збережена, — розповідає директор. — Багато з-них мають поповнення за цей період. Зараз такий час, що вони всі народжують.

Відео дня

Двоє ягнят народилися у чотирирогих овець. Білі з чорними плями малята не відходять від батьків. У вольєрі диких кабанів з'явилися четверо рудих смугастих поросят. Дитинчата риють носами, або ж бігають за батьками. Тваринам, де є поповнення, змінили раціон.

— За три тижні до народження зменшуємо соковиті корма, щоб вагітним тваринам легше було у період перед народженням, — говорить Ткачик.— Щоб організм мав менше навантаження. Після того, як тварина народжує, обов’язково збільшуємо корма, де є білок, щоб збільшити кількість молока.

За словами директора зоопарку, серед відвідувачів багато переселенців. Тут вони можуть відпочити та отримати позитивні емоції.

— Багато людей відвідують наш заклад, — кажуть в зоопарку. — Думаю, це один із профілактичних і лікувальних заходів. Тому, що зоопарк надає психологічне розвантаження для людини.

Проблем із їжею для тварин немає, але благодійну допомогу приймають. Щоб допомогти, відвідувачі можуть придбати більше квитків. Із цих грошей купуватимуть необхідні продукти. В зоопарку очікують ще поповнення. У кого, поки не розповідають.

 

Читайте також:

Дозвілля для переселенців. Де прогулятися, що відвідати і скуштувати у Вінниці?

У Вінниці творчі майстерні влаштовують психологічний релакс для біженців з гарячих точок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up