«У нас з татом була мрія — піднятися на Говерлу». Дівчинка побувала у частині, звідки пішов на війну її батько

«У нас з татом була мрія — піднятися на Говерлу». Дівчинка побувала у частині, звідки пішов на війну її батько
"Тут служив мій тато", - каже донька полеглого на війні гвардійця Андрія Токарчука, 8-річну дівчинку запросили у частину, звідки пішов на війну її батько.
  • Донька полеглого гвардійця намалювала свою мрію — піднятися разом з татом і мамою на Говерлу.
  • Її малюнок визнали одним з кращих на конкурсі «Я у безпеці з МВС».
  • Дівчинку разом з мамою запросили у частину, де служив військовий Нацгвардії Андрій Токарчук.

Військовий Нацгвардії Андрій Токарчук загинув на весні минулого року у бою на Донеччині.  

Про відвідини військової частини дружиною і донькою полеглого військового розповіли на фейсбук-сторінці частини Нацгвардії.

Відео дня

—Побувати у частині, де служив мій тато, це була ще одна моя мрія, — по-дорослому говорить 8-річна донька Варя Токарчук. — Мені хотілося сюди прийти ще коли тут був тато, але тоді не вдалося.

Дитина говорить, що дуже гордиться своїм татом, бо він пішов захищати нас усіх, тому він Герой.

—Мені хотілося намалювати тата і нас з мамою, як ми піднімаємося на найвищу гору України, — розповіла дівчинка. — Тепер про мого татуся знатимуть ще більше людей. Радію з того, що я подала свій малюнок на конкурс, що він сподобався тим, хто їх оцінював.

Дівчинка каже, що уявляла тата, коли малювала. Як тато несе її на руках, а мама тримає наш український прапор. На малюнку видно, як сходить  велике сонце.

—Воно таке велике тому, що це Сонце нашої Перемоги, — каже дівчинка. — Таким буде Сонце над Україною, коли переможемо ворогів.

 Мама дівчинки розповіла, що Варя з Андрієм дуже схожі. У них одного кольору очі. Вони разом проводили багато часу.

—Я впевнена, що ми з Варею таки побуваємо у Карпатах, — говорить мама. — Поїдемо разом з нашими друзями і піднімемося на Говерлу. Здійснимо мрію Варі. Зробимо це у пам'ять про Андрія.

Жінка з повними очима сліз зізнається, що ніколи не зможе гворити про Андрія у минулому часі. Живе з надією, що він зараз на війні разом з побратимами захищає країну. Переможуть ворога і він повернеться додому, стане на поріг, а вони з Варею міцно обійматимуть його, найдорожчу для них людину.

—Торік, напередодні Великодня, ми з мамою Андрія напекли пасок, — продовжує спогади дружина Токарчука. — Тішилися з того, що він разом з хлопцями куштуватиме нашу випічку, яку ми готували, якої торкалися наші руки, відчує наше тепло.

На жаль, пізніше дізналися, що цього не сталося. Андрій загинув…

Під час відвідання військової частини Варя Токарчук отримали подарунок і солодощі. Дівчинці з мамою показали, як живуть військові. Варя навіть знайшла контакт з вівчаркою на кличку Берта. На прощання дівчинка запитала військових, чи можна буде їй ще коли-небудь прийти до них. Бо тепер вона сумуватиме за Бертою. Отримавши позитивну відповідь, Варя усміхнулася

Читайте також:

«Ялинку поставили не вдома, а на кладовищі». Історія зеленої красуні у пам'ять про десантника

У Козятині День жалоби: сьогодні прощаються з двома Героями, які загинули на війні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга Бондар

    Перемоги, мирного дитинства у вільній Україні, яку виборюють наші мужні захисники.Слава ЗСУ! Слава Героям!
  • Елена Опря

    Вічна пам'ять 🙏

keyboard_arrow_up