У Гайсині відкрили пам'ятну дошку на честь загиблого льотчика Сергія Колісніченка

У Гайсині відкрили пам'ятну дошку на честь загиблого льотчика Сергія Колісніченка
  • Сьогодні у Гайсині на фасаді місцевого закладу середньої освіти відкрили пам’ятну дошку полеглому офіцеру Сергію Колісніченку.
  • Під час церемонії присутні вшанували захисника хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіального знаку.

— На захід з нагоди відкриття меморіального знаку завітали рідні та близькі, однокласники, друзі, вчителі, представники органів місцевого самоврядування, органів державної влади, духовенство, ЗМІ, зійшлися містяни, педагоги та школярі, — повідомляється на офіційній сторінці Гайсинської міської ради.

Сергій Колісніченко народився 23 березня 1983 року у місті Гайсин. Навчався у середній загальноосвітній школі №6. Закінчив Харківський авіаційний університет. З 2008 по 2020 роки був учасником миротворчих місій у африканських країнах Ліберії та Конго. Був капітаном, командиром повітряної ланки вертолітної ескадрильї 11-ї окремої бригади армійської авіації.

Відео дня

У березні 2022 року капітана Колісніченка нагородили орденом Данила Галицького за успішне виконання бойових завдань та особисту мужність.

Загинув бойовий льотчик 23 квітня 2022 року у небесному бою над Харківщиною разом із побратимами із екіпажу, виконуючи бойове завдання. Поховали Героя 27 квітня 2022 року на Алеї Слави у місті Гайсин.

— Такі пам’ятні дошки ми відкриваємо для майбутніх поколінь, аби вони усвідомлювали та розуміли одну просту істину: якою ціною нам дається право на існування. Ми повинні пам’ятати своїх Героїв, адже саме їм ми завдячуємо своїм життям. Завдяки захисникам ми проживаємо кожен день життя. Вони виборюють вільне та незалежне майбутнє для наших дітей,— зазначив міський голова Анатолій Гук.

Під час церемонії присутні вшанували полеглого захисника хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіального знаку. Почесну місію відкриття пам’ятної дошки надали очільнику громади та родині спочилого льотчика.

За християнською традицією меморіальний знак освятив місцевий священник отець Ярослав. Присутні помолилися за душу загиблого Героя.

У пам’яті рідних та всіх, хто знав Сергія, мужній офіцер назавжди залишиться світлою людиною та справжнім Героєм.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Наумець

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ!
  • Тамара

    Царство Небесне, Вічна пам'ять🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up