У Бахмуті Юрій Кононенко отримав важке поранення. Просять про живий коридор для Героя

У Бахмуті Юрій Кононенко отримав важке поранення. Просять про живий коридор для Героя
  • У березні Юрія Кононенка з псевдо «Туман» на Донеччині важко поранили. Лікарі не змогли врятувати Героя.
  • Завтра, 19 березня, мешканців Стрижавки просять створити живий коридор.

 

Сумну звістку повідомив голова Стрижавської громади Михайло Демченко.

У березні нинішнього року Юрія Кононенка з псевдо «Туман» направили у гарячу точку на Донеччині, де він гідно виконував бойові завдання.

9 березня у Бахмуті наш земляк отримав важке поранення і був евакуйований до Дружківської лікарні, а потім – до Дніпра. На жаль, врятувати його не вдалося — серце Героя зупинилося за місяць до 51-го дня народження.

Відео дня

— 19 березня о 13.00 вшануємо живим коридором у Стрижавці нашого земляка Юрія Кононенка. Він мужньо захищав рідну Україну і віддав за неї своє життя, — йдеться у дописі. — Завтра шикуємося від початку центрального мосту у Стрижавці до площі біля селищної ради, де і відбудеться церемонія прощання з воїном.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Добрі спогади залишив по собі Юрій Іванович. Народився у Вінниці, там же закінчив школу №29. В одному з місцевих училищ здобув спеціальність регулювальника радіоелектричної апаратури. У 1986 році переїхав жити до Стрижавки. Мав армійський досвід, тож пізніше влаштувався працювати начальником варти до Стрижавської виправної колонії, а згодом — до військової частини №3008.

Саме у війську зміг реалізувати свій потенціал. Роботу любив, відповідально дотримувався присяги. Від початку повномасштабної війни пішов до територіальної оборони, став командиром взводу. Служив в одному підрозділі зі старшим сином Андрієм, для якого був прикладом витримки та мужності.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (581)
  • Ніна Кухарчук

    Царство небесне
  • Татьяна Дорохина

    Светлая память герою Украины
  • Ларіса Коломійчук

    Вечная пам'ять і Царство небесне герою Співчуття рідним
  • Ludmila Kovalenko

    ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ !!!

keyboard_arrow_up