«Цю криницю не чистили і не ремонтували». Вінничанин назвав брехнею дані, які дали у міськраді

«Цю криницю не чистили і не ремонтували». Вінничанин назвав брехнею дані, які дали у міськраді
  • Наприкінці березня у міськраді повідомили, що почистили 14 колодязів у Вінниці. Дали перелік з адресами.
  • Після публікації цього матеріалу до редакції зателефонував вінничанин Олександр, який стверджує: в мерії дали неправдиву інформацію про криницю на вулиці Кармелюка.

— У міськраді кажуть, що колодязь на Кармелюка, 12 нещодавно почистили, відремонтували. Це брехня. Він є таким же, як і три роки тому (тоді за словами Олександра був останній ремонт криниці - прим.), — сказав чоловік.

Він продемонстрував «відремонтований» колодязь: свердловина накрита жерстяним коробом, усередині іржаве відро, яким мешканці приватного сектору набирають воду.

— Ця криниця побудована у позаминулому столітті. З неї пили воду і діди, і батьки. Мене самого малого сюди спускали в 1962 році, щоб прибрати каміння. Мені 70 років, щоб не сумнівались, — сказав Олександр. — І цим колодязем користуються тисячі людей. Звідси також п'ють воду відвідувачі фонтану «Рошен». Найближча інша криниця перед кондитерською фабрикою, яка є приватною. А також та, що неподалік від млинзаводу.

Відео дня

Чоловік казав, що звертався до виконавчих органів влади, аби ті модернізували криницю.

— Я звертався до голови та секретаря квартального комітету, асоціації комітетів, міського голови, щоб цю криницю накрили та поставили помпу, якою можна було б качати воду. А не так, як зараз відрами набирають собі воду. Результату ці звернення не дали. Та ще й неправдиву інформацію надрукували, що цей колодязь нібито відремонтували та почистили, — говорив 70-річний вінничанин.

Директор департаменту комунального господарства міськради Юрій Семенюк пояснив, що «якщо колодязь був у переліку, то його однозначно чистили».

— Можливо, людина просто цього не побачила, як працювали наші робітники, — сказав журналісту посадовець.

Але все ж таки, на наш запит, інформацію щодо робіт на Кармелюка, 12 перевірять. 

У минулій публікації на сайті міськради пояснювали, яким чином відбувається очищення криниць.

«Щоб виконати роботи по очищенню колодязя, працівники відкачують воду, адже в першу чергу треба очистити дно і стінки криниці. Потім робиться перерва, аби набралась чиста вода. І в самому кінці проведення дезінфекції», — йшлося в повідомленні.

Натомість очищення і ремонт колодязів відбувається в міру потреби та за зверненнями вінничан. Способи, як надіслати звернення до Вінницької міської ради, описані ТУТ. Також можна подати електронну петицію, та якщо вона збере 350 підписів, то її розглянуть виконавчі органи влади.

 

Читайте також:

«Не відповідають санітарним вимогам»: чи можна пити воду з-під крана та з міських криниць

Корисно в умовах війни. МОЗ дали рекомендації про самостійне знезараження води

З яких міських криниць можна пити воду? Ми зробили інтерактивну карту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталья Владимировна

    Якби чистили, то люди точно б бачили. " "Звиздять"
  • Татьяна Ющишена

    Гроші лише "почистили", а криницю на паперах, все як завжди, не здивована зовсім, впевнена що з того списку не одну криницю так "почистили"
  • Віталій Грабовський

    Брехати вміють
  • Olga Prytula

    Ржаве відро теж частина плану по очистці криниці?!

keyboard_arrow_up