Цукру буде більше і він може подешевшати. Першими почали сезон цукроваріння у Гайсині

Цукру буде більше і він може подешевшати. Першими почали сезон цукроваріння у Гайсині
На місяць раніше, ніж торік, розпочали варити цукор на Гайсинському заводі, а 10-15 вересня почнуть роботу ще пять цукроварень області
  • Майже дві тисячі тонн цукру вже виробили на Гайсинському цукрозаводі.
  • Загалом в області у новому виробничому сезоні буде працювати шість заводів.
  • За пронозами, цукру буде більше, ніж торік.

Гайсинський цукрозавод збудували 122 роки тому. Нині підприємство не схоже на стару цукроварню. З початку 2000-х на заводі суттєво обновили обладнання, на це витратили 45 мільйонів доларів. Нині він найбільш потужний в області. Входить у п’ятірку найбільших експортерів цукру в Україні.

Нинішній сезон розпочали на місяць раніше, ніж торік. Станом на сьогодні виробили майже дві тисячі тонн цукру. Торік на заводі зварили 80,9 тисячі тонн солодких кристалів. Це був один з найнижчих показників останніх років. Найкращий результат мали у 2018-му. Тоді отримали 120,6 тисячі тонн.

За інформацією сайту облдержадміністрації, решта п’ять заводів розпочнуть роботу протягом 10-15 вересня. Крім Гайсинського, працюватимуть Іллінецький, Крижопільський, Томашпільський, Хмільницький і Юзефо-Миколаївський цукрозаводи.

Відео дня

Фахівці прогнозують, що нинішній виробничий сезон буде «солодший», ніж торік. По-перше, буряків посіяли на 1,1 тисячу гектарів більше минулорічного показника, загалом на 49,6 тисячі гектарів. По-друге, краща урожайність коренів: на круг збирають майже 461 центнер цукристих, це на 47,7 центнерів більше показника 2020 року.

Нагадаємо, у минулому виробничому сезоні в області працювало так само шість цукрозаводів, на яких загалом зварили 264 тисячі тонн солодких кристалів. Для порівняння: у 2019-му виробили 331 тисячу тонн цукру. Передбачається, що за підсумками нового виробничого сезону цукровари перевершать показник у триста тисяч тонн солодкого «піску». На яку кількість, стане відомо, коли розпочнуть масово копати корені і визначать середню врожайність бурякових площ.

Поява на ринку цукру з нового врожаю може позначитися на зниженні ціни на солодкі кристали. Минулий рік не потішив цукроварів високим результатом. Як стверджують експерти, саме це призвело до здорожчання цукру. Нині на ринку кілограм солодкої продукції продають по 23-25 гривень.

Чи справді збудуться прогнози, побачимо наприкінці року. На той час на ринку вже буде достатньо цукру нового врожаю.

Читайте також:

Танцювали, грали у крокет, а яку каву пили!.. Що ще було на пікніку у Пирогова?

«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів
 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • VST

    а может и нет
  • Владимир Катрага

    О Порошенко виробить цукру.
  • Таня Дубривная

    Да, будет больше сахара,подсолнечного масла и бла,бла,бла,а куда это все продадут,правильно  : не нам.Вот и будут наши работяги покупать дешёвые продукты там, заграницей и привозить домой.)))
  • Аліна Вінниця

    якби не зелені миші....

keyboard_arrow_up