«Це справа мого життя». Продовжуються мітинги в підтримку Ігоря Матковського

«Це справа мого життя». Продовжуються мітинги в підтримку Ігоря Матковського
  • Біля облради продовжується протест проти звільнення з посади Ігоря Матковського, керівника «Клінічного центру інфекційних хвороб».
  • На мітинги дедалі більше приходить людей, щоб відстояти лікаря.

Протести розпочалися ще 25 вересня, тоді першими вийшли працівники лікарні, наразі ж біля облради стоять і активісти, і пацієнти, і просто небайдужі люди. 

Детальніше про конфлікт розповідали в цих матеріалах:

Минулої п'ятниці,  29 вересня, в обласній раді відбувалася сесія, на якій дозволили бути присутніми п'ятьом представникам з клініки без права голосу, як пояснили мітингувальники. В розмові з нашою журналісткою, протестувальники наголосили, що з ними ніхто з представників облради ще не вийшов поспілкуватися за весь час протестів.

Відео дня

— Дуже прикро, що наше керівництво не розуміє потреб народу. І боїться народу в першу чергу, тому що сьогодні не так порівняно багато поліції, як їх було в перші дні. І нам було досить прикро і певно не приємно, що ми лікарі, прості звичайні прийшли з роботи сюди й вони грубо кажучи дали розпорядження, щоб тут було стільки поліції, — говорить Ольга Окаєвич, лікар інфекціоніст. — Ми розуміємо, що поліція виконує свою роботу, їм сказали вони роблять. Але для чого бус, потім наступного дня автобус.

 

 

Починати все з нуля?

Також поцікавились у працівників, що стосовно цього думає сам Ігор Матковський.

— Вчора, 28 вересня, Ігор Анатолійович зібрав весь колектив центру і поділився з нами всіма своїми припущеннями і здогадками, а також всіма фактами. Він ніколи не приховує від нас нічого і говорить чітко: чорне - чорне, біле - біле, в нас немає сірого, — розповідають працівники лікарні. — Щодо свого можливого звільнення з посади, він сказав наступне: «Це справа всього мого життя». Забираючи у людини те, чим вона займається протягом всієї своєї свідомої кар'єри і позбавляючи результатів її праці, ми позбавляємо її сенсу. Починати все з нуля? А для чого, якщо це може призвести до того самого результату.

«Успішні люди дуже багатьом заважають»

Як кажуть мітингувальники, вище керівництво просто дочекалося завершення його контракту, щоб далі зняти з посади.  

— А ви ж розумієте, так все життя було: «Успішні люди дуже багатьом заважають», — каже Оксана Пентелейчук, лікар-дерматолог. — Я його особисто знаю вже 17 років, то це людина, яка віддана своїй праці кожною клітиною свого тіла.

Кожен з мітингувальників, з яким спілкувалися наголошує на професіоналізмі й справжній відданості своїй справі Ігоря Матковського. 

Стояла всю сесію з плакатом

По завершенню сесії в обласній раді до мітингувальників спустився один з депутатів — Андрій Ковальов. Він поспілкувався з протестувальниками та пояснив можливу причину непорозуміння між народом та владою.

— На цей час дискусія зупинилася на тому, що виступила Ірина Наумівна (Ірина Борзова), виступила керівник департаменту, озвучивши ці факти й сказали наступне: «Я підпишу контракт одразу, як тільки будуть висновки, що там все чисто», — ділиться депутат. — Тобто, нікого не призначається зараз на посаду, ми отримуємо позитивний висновок від Держаудитслужби і наступного дня голова підписує контракт.

Далі люди ще спілкувалися, чому такі рішення приймаються лише зараз, коли люди вийшли на мітинг, а не попередньо, коли видавались розпорядження. Проте, зі слів мітингувальників, розуміємо, що після розмови багато речей, які викликали недовіру роз'яснилися.

Цікавим і приємним фактом, як кажуть люди, для них було почути, що Ірина Борзова простояла з плакатом в підтримку Ігоря Матковського усю сесію і закликала депутатів почути голос народу.

— Вона аргументувала тим, що її, як депутата Верховної Ради обрав народ, як і їх, тому вони повинні дослухатися до бажань виборців, — розповідає одна з представниць центру, яка мала змогу бути присутньою на сесії.


Читайте також:

«Не хочуть йти на діалог». Продовжуються мітинги проти нераціонального витрачання коштів

Поліцейські Вінниччини взяли участь у військово-патріотичному заході «Defenders Autumn Fest»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up