«Це гарний знак…» Понад три години сокіл заглядав у вікно департаменту охорони здоров’я

«Це гарний знак…» Понад три години сокіл заглядав  у вікно департаменту охорони здоров’я
Яку звістку приніс сокіл нашим медикам? Понад три години птах залишався на підвіконні у приймальні керівниці департаменту охорони здоровя
  • Несподіваний гість прилетів у середу, 5 липня, в обласний департамент охорони здоров’я.
  • На підвіконні приймальні з самого ранку працівники побачили сокола.
  • Що кажуть про пригоду?

Першою побачила птаха секретарка керівниці департаменту пані Оксана. Коли жінка прийшла на роботу, сокіл уже був на підвіконні. Покликала прес-секретарку Інну Мартонікову.

За словами пані Інни, подивитися зблизька на птаха вийшла керівниця департаменту Ольга Задорожна.

— Коли Ольга Іванівна фотографувала сокола, думали, злякається і полетить, — розповідає Інна Мартонікова. — Але ж ні, птах виявися не з лякливих. Він уважно роздивлявся нас через шибку і продовжував походжати взад-вперед по підвіконню.

Відео дня

Як каже співрозмовниця, крилатого гостя фотографували й інші працівники департаменту. Зокрема, вона зняла відео. Соколу було байдуже до такої фотосесії.

—Хтось висловив припущення, чи, бува, птах не поранений? — продовжує пані Інна. — Можливо, у нього щось з крилом? Птах у відповідь на такті припущення підняв крила , потім знову їх склав. Думалося, уже полетить. Втім, сокіл залишався на підвіконні аж до 12-ї дня. Тобто на одному місці залишався понад три години.

Таке тривале перебування крилатого сокола на одному місці найбільше здивувало працівників департаменту. Зате в охочих була можливість зблизька розгледіти бойового птаха.

Ось що написала у Фейсбуці Ольга Задорожна про візит несподіваного гостя: «Це хижий птах, який нас оберігає у такий важкий час. Віримо, що це гарний знак! Наші соколи з нами на охороні здоров’я».

Можливо, птах справді приніс якусь звістку для медиків? Якщо це так, дізнаємося з часом.

Нагадаємо, департамент охорони здоровя знаходиться на другому поверсі у будинку "Книжка".

Ворог ствтерджує, що бойових комарів і гусаків ми уже підготували для фронту. Тепер рашисти мають підстави боятися наших бойових соколів. Недарма ж птах стільки часу провів з медиками!.. 

У нашому місті проживає понад 250 видів (!) птахів. Про це раніше говорив в інтерв’ю сайту «20 хвилин» орнітолог з педагогічного університету Олександр Матвійчук. Науковець каже, що досить пройтися по набережній Південного Бугу від фабрики «Рошен» до Бригантини, і можна зустріти 30-40 видів пернатих. Для цього треба бути уважним і час від асу піднімати голову вгору.

Пан Олександр згадував в інтерв’ю і про соколів. Він проживає у будинку на восьмому поверсі, а над ним, на технічному поверсі, уже п’ятий рік поспіль гніздиться пара соколів.

Читайте також:

«Річка була біла, пливла щука і навіть марена». Хто винен у масовій загибелі риби у Мурафі?

Чого вам не вистачає у Центральному парку? Ми запитали вінничан


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up