Тримаємо руку на пульсі: як змінила роботу «Цілодобової варти» повномасштабна війна

Тримаємо руку на пульсі: як змінила роботу «Цілодобової варти» повномасштабна війна
Антоніна Іващук, начальниця відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» / Фото ВМР
  • Як змінилася робота відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» після початку повномасштабної війни — розповідає його очільниця Антоніна Іващук.

Тут дзвінки не вщухають ні на мить. Оператори працюють 24/ 7. «З’ясуємо, інформацію передамо підприємству», — і за мить наступна відповідь: — «Не хвилюйтесь, електрики вже працюють, обіцяють до 15-ї впоратись». І так щохвилини.

Це будні «Цілодобової варти», які тривають без вихідних. Про роботу відділу оперативного реагування, наскільки вона змінилася з початком повномасштабної війни та, від чого отримують найбільше задоволення розповідає очільниця Антоніна Іващук.

Відео дня

«Наша робота вимагає колосальних сил, адже ми, без перебільшення, тримаємо руку на пульсі життєдіяльності міста. До нас звертаються переважно, коли щось турбує чи не влаштовує. Всім потрібно надати конкретну інформацію, пояснити, що відбувається, — каже керівниця «Цілодобової варти». — Наше завдання дати людині відчуття надійного тилу, де про неї дбає ефективна команда міста. Коли вдається розрадити та допомогти — це, мабуть, і є те, що додає енергії та натхнення всім нам продовжувати працювати».

Антоніна Іващук розповідає про роботу «Цілодобової варти» після повномасштабного вторгнення, тоді працівники відчували наскільки їхня робота є потрібною для людей, котрі були пригнічені та налякані війною.

«Від початку війни ми перейшли на посилений режим роботи. Згодом у діяльності з’явився ще один напрям — допомога переселенцям. У Вінниці була створена база з житлом і ми надавали людям інформацію про вільні місця, куди звернутись, кому телефонувати. Хтось проїздив наше місто транзитом — зупинявся на день-два, хтось — вирішував залишитись на довше, але всіх необхідно було поселити, дати можливість оговтатись, — згадує Іващук. — На жаль, війна ще триває, тож ми продовжуємо допомагати людям, які шукають прихистку у нашому місті».

І це не єдине, чим вперше довелось опікуватись відділу.

«Чимало запитань, із якими до нас почали звертатись люди, стосувались продуктових наборів та матеріальної допомоги. Тож, ми й їх взяли у роботу», — додала вона.

Антонані Іващук розповіла, з якими турботами найчастіше звертаються.

«Це питання щодо діяльності комунальних служб, вони становлять до 80 % усіх звернень. Робота транспорту, благоустрій, газ, світло, вода, тепло, — говорить Антоніна Іващук. — Звичайно зараз найбільше дзвінків через відключення електрики, оскільки внаслідок цього зупиняються також станції підкачки води, котельні. Доводиться пояснювати вінничанам, розповідати куди звертатися».

Шість операторів за добу опрацьовують до півтори тисячі дзвінків, а то й більше. На кожній зміні також є фахівець, який має психологічну освіту, тож за потреби може надати відповідну допомогу.

«Ми на зв’язку з вінничанами 24/7. Запитуєте: «Чи складно?», — звичайно, але й відповідально, і почесно водночас. Тут можна відчути чим живе місто та його мешканці, — каже Антоніна Іващук. — Вінничани незламні, сильні духом і, завжди готові прийти на допомогу. Прикладом, події 14 липня, коли до «Цілодобової варти» телефонували десятки містян, щоб надати житло та все необхідне постраждалим від ракетних ударів. У такі моменти серце переповнює гордість, а душу — віра в нашу Перемогу. Залишайтеся такими ж чуйними та згуртованими. З Новоріччям Вас рідні!».

 

Читайте також:

Прибутковий будинок купця Мар'янчика: історія будівлі в серці Вінниці

З котом від вінницької майстрині. Німецький стиліст Франк Пітер Уайлд активно підтримує Україну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Софія Сергіївна Іщенко

    Наші бджілки 👍

keyboard_arrow_up