Три тисячі переможців. Спортсмени від 3 до 77 років бігали Вінницею

Три тисячі переможців. Спортсмени від 3 до 77 років бігали Вінницею
  • Другий наймасовіший спортивний забіг міста відбувся 26-го травня.
  • Дистанції долали кілька тисяч учасників.
  • Богдан Семенович із Київської області вже вдруге став абсолютним переможцем на дистанції 21 км, за що отримав грошову винагороду у розмірі десяти тисяч гривень

 

Напівмарафон - складний і масштабний захід. Представники чотирьох організацій традиційно склали команду оргкомітету - від RIA, Вінницької міської ради, ОДА та Федерації легкої атлетики Вінницької області. Минулої неділі вінничани та гості міста мали змогу взяти участь у масовому забігу на півтора кілометра, на 10 та 21 кілометр. Крім того, велика кількість учасників взяли із собою дітей, для яких організатори теж підготували особливі дистанції (залежно від віку дитини). Усього цього дня бігло 3 250 осіб.

Хто переміг у найдовших дистанціях

Кожен із учасників забігів на дистанції 10 та 21 кілометр мав електронний чіп, який фіксував час подолання маршрутів. Таким чином «десятка» мала своїх 12 переможців – 6 чоловіків та 6 жінок, а напівмарафонська дистанція мала 20 переможців, які так само розділилися навпіл між чоловіками та жінками. Першими десять кілометрів подолала родина Дідовидюків із Закарпатської області. Чоловік Дмитро пробіг маршрут, обігнавши друге місце всього на одну секунду.

Відео дня

– Тренувався, як всі – по два тренування кожного дня протягом чотирьох місяців. Я професійний спортсмен і їхав на ці змагання за перемогою, адже прагнути до першого місця потрібно завжди.

Першою на цій дистанції серед жінок стала дружина Дмитра – Олеся:

– Дистанція була з непростих. У Вінниці біжу вперше, дуже задоволена тим, що всюди є пункти гідрації, бо погода дуже спекотна. До Вінницького напівмарафону мала вже кілька стартів, тому це і була підготовка. Бігти було дуже комфортно: ніхто не підпирав, траса класна.

Олеся бігає вже більше 15-ти років, тому професійний спорт дає можливість щовихідних брати участь у різних забігах.

Абсолютний чемпіон цьогорічного напівмарафонського забігу виборов перше місце у цій дистанцій і минулого року.

– Сьогодні в Україні проходить багато пробігів, а я приїхав на найкращий, – говорить Богдан Семенович. – Я задоволений результатом, адже тренуюся вже більше 15-ти років.

Крім грошової винагороди чоловік отримав чеський велосипед Author від партнера заходу «Велоліга».

Серед жінок першою стала вінничанка Віра Овчарук. Жінка пробігла дистанцію за годину шістнадцять хвилин і тридцять дві секунди.

– Маю чудові враження, так як виборола перемогу вдома. Я - майстер спорту з марафонського бігу і не взяти участь у Вінницькому напівмарафоні просто не могла, – говорить жінка.

Крім того, свої нагороди учасники могли отримати у вікових категоріях, командному та дитячому забігах.

Вінничани бігають для себе

У Вінницькому напівмарафоні брали участь не тільки професійні спортсмени, але й аматори. Наприклад, тридцятирічний вінничанин Сергій Антох вдруге біг дистанцію 21 км. Чоловік подолав маршрут за годину і сорок хвилин – це на хвилину менше за минулорічний результат Сергія.

– Планував пробігти марафон десь у другому місті, але за один день друг умовив взяти участь у Вінницькому напівмарафоні, адже йому потрібна була підтримка. Я, звичайно, мав свою мету – довести собі, що можу більше і краще, – розповідає Сергій.

Чоловік у звичайному житті розробляє настільні ігри та грає у футбол, але готувався до напівмарафону свідомо і відповідально.

– У цій справі головне – система. Бігти щодня, збільшуючи дистанцію. Не надриватися і займатися спортом у своє задоволення, – говорить Сергій. – Цього року траса дуже сподобалася тим, що змістилося місце старту і фінішу. Коли біжиш на фінішну пряму, радує, що спускаєшся вниз, а не навпаки.

Хто допоміг Вінницькому напівмарафону

Масштабна спортивна подія Вінницький напівмарафон частково фінансувалася за рахунок реєстраційних внесків учасників, а також спонсорської допомоги. Генеральний партнер, фонд громади «Подільська громада» провів екологічну акцію зі збору ПЕТ-пляшок та пластикових кришок, адже у спеконту погоду чимало пластикових пляшок могли потрапити до смітників.

Кошти зі здачі будуть направлені на екологічні проекти в рамках програми "Екологічне місто".

– Пляшки здавали досить охоче, дітлахи з азартом допомагали відкручувати кришки та стискати пляшки. Дорослі теж. Представники LetyShops, до прикладу, приносили усі пляшечки, які залишили у них на локації. Предстваники Укрсиббанку теж віддали всі свої пляшки на переробку.

Охочі могли обрати собі книгу, вибравши випадкову цитату зі спеціальної скриньки. Було продано 15 книг та зібрано 750 гривень. Загалом завдяки даній акції Молодіжний банк зібрав уже 4250 гривень, продавши близько 80 книг. Усі кошти підуть на конкурс грантів для молоді, який Молодіжний банк оголосить у жовтні.   

Для поціновувачів фото та відео компанія LetyShops встановила незвичну фото-зону 360 градусів. А торгова марка «Рудь» так само подбала про присутніх і мала неабиякий запас морозива, проте смаковий акцент цього дня був на довершеному десерті зі спілою вишнею та соковитим абрикосом «Ейфорія».

Традиційно для спортсменів була зона масажу і тейпування.

Дівчина-кіборг Тетяна Воротіліна у своєму блозі наголосила, що тільки заради вінницьких масажистів потрібно приїжджати на Вінницький напівмарафон. До команди організаторів також долучилися AIR Fitness та Червоний Хрест.

Підтримувати тонус спортсменів допомагали енергетичні продукти від компанії Rain. Лідерів забігу супроводжував кросовер Toyota RAV4. Крім того, переможці отримали срібні прикраси у вигляді кросівка від компанії «Мальва».

Для креативних учасників напівмарафону житловий комплекс Green’s підготував спеціальний подарунок. Треба було придумати креативний слоган для нового житлового комплексу. Власне, компанія не тільки шукала творчі рішення для новобудов, але й зробила чималий внесок у те, щоб спортивна подія відбулася. Минулого року ЖК Green’s теж були партнерами напівмарафону, адже слоган компанії звучить, як «Живи в гармонії з природою», а отже і в гармонії із собою.

Саме тому ЖК Green’s побудували біля лісу, аби мешканці могли насолоджуватися свіжим повітрям, бігати щоранку і відпочивати, повертаючись додому.

Окрема подяка від організаторів та учасників заходу:

Креативним та активним ведучим Євгенію Лигіну та Ользі Сольвар. Черлідерській команді «Вінницьких вовків» за запальну зарядку перед забігами. Фотографам та відеографам, які фіксували всі емоції та перемоги учасників: Артуру Покорському, Михайлу Мельничуку, Олександру Гаху та Олександру Домбровському.

Більше фото можна знайти за посиланням, а також пропонуємо подивитися як проходив Вінницький напівмарафон у відео: 

Більше про Вінницький напівмарафон та переможців читайте також: 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up