Вінницький напівмарафон: хто вони – переможці наймасовішого забігу міста

Вінницький напівмарафон:  хто вони – переможці  наймасовішого забігу міста
  • Вдруге у Вінниці відбулася важлива спортивна подія – Вінницький напівмарафон.
  • Цього року участь взяли понад три тисячі учасників у масовому забігові та на дистанціях 10 і 21,0975 кілометри.
  • Рекорди другого Вінницького напівмарафону: 10 км пробіг Дмитро Дідоводюк – тридцять три хвилини і одна секунда, 21, 0975 пробіг Богдан Семенович за годину вісім хвилин і двадцять секунд.

Здебільшого переможцями цьогорічного забігу стали професійні спортсмени. Дехто з них вже брали участь у Вінницькому напівмарафоні минулого року. Завдяки спеціальній електронній чіпованій системі на сайті Вінницького напівмарафону можна побачити повний список результатів учасників Переможці розповіли журналістам RIA/20minut.ua про свої враження та підготовку до забігів

Переможці дистанції 10 кілометрів (чоловіки)

І місце – Дмитро Дідоводюк, 32 роки, Івано-Франківськ (результат 33:01)

– Тренувався, як всі – по два тренування кожного дня протягом чотирьох місяців. Я професійний спортсмен і їхав на ці змагання за перемогою, адже прагнути до першого місця потрібно завжди.

Відео дня

Спортсмен говорить, що ще не вирішив куди витратить виграш, але спершу сходить із дружиною до ресторану.

ІІ місце – Василь Коваль, 30 років, Житомир (результат 33:02)

– Радий, що погода дозволила бігти. Я особливо не готувався, але професійно бігаю уже 11 років. Було би добре, якщо такий захід відбувавсяу Вінниці. Дистанції класні, трохи гірки тягучі, але загалом все добре. Своїм результатом я задоволений.  

ІІІ місце – Михайло Богданов,  38 років, Київ (результат 33:34)

Михайло вдруге бере участь у Вінницькому напівмарафоні і вдруге займає третє місце:

–Траса своєрідна і дуже цікава: підйоми, спуски, підйоми, плавні спуски – цим вона оригінальна. Я бігаю вже більше 15-ти років, до цього професійно займався баскетболом. Не можу порахувати скільки забігів уже було у моєму житті, але Вінницький напівмарафон – класний. Враховуючи особливості траси і погодні умови, то пробіг я сьогодні класно. А отримані гроші витрачу на вітаміни.

Переможці дистанції 10 кілометрів (жінки)

І місце – Олеся Дідоводюк, 29 років, Івано-Франківськ (результат – 38:11)

Слідом за чоловіком Олеся також виборола перше місце у дистанції на 10 кілометрів:

– Дистанція була з непростих. У Вінниці біжу вперше, дуже задоволена тим, що всюди є пункти гідрації, бо погода дуже спекотна. До Вінницького напівмарафону мала вже кілька стартів, тому це і була підготовка. Бігти було дуже комфортно: ніхто не підпирав, траса класна.

Олеся бігає вже більше 15-ти років, тому професійний спорт дає можливість щовихідних брати участь у різних забігах.

ІІ місце – Олена Китиця, 25 років, Житомир (результат – 40:01)

– Маю дуже гарне враження від організації. Все класно, щоправда траса трошки тяжка, але бігти можна. Поки була в Житомирі, їздила на збори. Кожен новий марафон чи напівмарафон – можливість підготуватися до інших стартів. Не зовсім задоволена сьогоднішнім результатом, але для першого старту у сезоні – непогано. Винагороду витрачу на відновлення.

ІІІ місце – Катерина Сердюк, 29 років, Херсон (результат – 44:13)

– Маю хороше враження, але результатом своїм незадоволена. Я розраховувала пробігти швидше цю дистанцію. Готувалася до напівмарафону близько тижня і це вже моя друга 10-ка.


Переможці дистанції 21,0975 кілометра (чоловіки)

І-місце – Богдан Семенович, 33 роки, Київська область (результат – 1:08:20)

Абсолютний чемпіон цьогорічного забігу виборов перше місце у цій дистанцій і минулого року:  

– Сьогодні в Україні проходить багато пробігів, а я приїхав на найкращий, – говорить Богдан. – Я задоволений результатом, адже тренуюся вже більше 15-ти років.

Богдан професійний спортсмен і приїхав до Вінниці разом із дружиною. Крім грошової винагороди, Богдан отримав головний приз абсолютного чемпіона – велосипед від велопартнера заходу “Велоліга”

ІІ-місце – Сергій Рибак, 33 роки, Харків (результат – 1:10:09)

– Цього року дуже сподобалося бігти. Організація набагато краща за попередній рік. Великий плюс – що люди приходять і вболівають за спортсменів, багато пунктів із водою. Я займаюся спортом усе життя, але щоб підготуватися до такого заходу потрібно два-три місяці плідних тренувань.

ІІІ-місце – Денис Слободянюк, 32 роки, Вінниця (результат – 1:10:58)

– Організація змагань у Вінниці з кожним роком все вища. Мені подобається, що цього року дослухалися порад професійних спортсменів. Сподіваюся, що наступного року буде ще краще. І, звичайно, це дуже приємно – займати призове місце у рідному місті. Щоденні тренування з осені дали свої результати.

Переможці дистанції 21,0975 кілометра (жінки)

І-місце – Віра Овчарук, 39 років, Вінниця (результат – 1:16:32)

– Маю чудові враження, так як виборола перемогу вдома. Я майстер-спорту з марафонського бігу і не взяти участь у Вінницькому напівмарафоні просто не могла. Вся моя родина прийшла мене підтримати і я рада, що сьогодні маю такий результат. На виграш є багато планів, але розповідати про них не буду.

На минулому тижні Віра здобула перемогу на подібному заході у Хмельницькому.

ІІ-місце – Наталія Семенович, 24 роки, Київ (результат – 1:17:03)

– У Вінниці я бігла вже вдруге і минулого разу так само посіла друге місце. Результатом задоволена, щоправда було трохи спекотно бігти. Але все компенсувала траса – багато гірок та спусків. Отриманий виграш витрачу на спортивну підготовку. Попереду ще багато перемог.

ІІІ-місце – Катерина Стеценко, 37 років, Київ (результат – 1:22:27)

– Погода трохи спекотна, але я готувалася дуже наполеголиво. Намагаюся повернутися у фрму після дикрету, але трошки не пішло сьогодні. Я професійна спортсменка і не дуже задоволена результатом, але це чисто моє. Нещодавно була в горах, думаю, вони мені не дуже пішли, тому маю такий результат.  

Катерина брала участь в Вінницькому Напівмарафоні вперше і планує витратити свій виграш на дитину.

Більше фото шукайте за посиланням або скануйте qr-код:

Читайте також:

Вінниця біжить: 1100 вінничан побігли 21 і 10 кілометрів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Жора

    Моргунов , а почему не разделить эти приз фонды по 10000 тыс на сто и больше. И дать людям , чтоб у них был интерес. Когда вы Моргунов  будете уважать винничан ? На выборах все поставят вам НЕТ
  • Алла Богданова

    Молодці усі!! Вітаю всіх з перемогою, адже те що ви прийшли на забіг вже є вашою перемогою!!!

    Жора reply Алла Богданова

    Дура?

    З.А.Глядач reply Жора

    Не дура,швидше ТП.
  • 123

    Ну так у нас в Виннице уже как пару лет на винницкой велосотке, есть категории, элита, мастерс, и аматоры. И все довольны, потому что сначала, ситуация была аналогична этой что сейчас на половинке. Профики ездят и зарабатывают денежки на фарму. На некоторых стартах по Украине, есть разделение по катенориям, и этот хорошо.
  • З.А.Глядач

    До сраки ці ваші "змагання",коли в них беруть участь професійні спортсмени. Заради того,щоб вони засвітили свої фейси,не варто було перекривати рух у половині міста. Потрібно пропагувати спорт серед пересічних громадян і матеріально зацікавлювати саме їх. А для професіаналів(sic!) це просто можливість по-легкому "зрубати грошенят".

    Жора reply З.А.Глядач

    100%. Я и не ходил, зачем бежать там где люди зарабатывают деньги. Всех просто использовали как  презерватив для того чтобы профи заработали деньги .

    Максим М-сим reply З.А.Глядач

    100%,  а то будуть вигравати одні й ті самі спортсмени. Це ж не спортивні змагання, а масовий забіг, для всіх бажаючих.  Хай організатори ділять на категорії всіх учасників, і роблять менший призовий фонд, зате буде інтирига, і можливість виграти звичайним людям. І людей може більше надихне приймати участь в різних заходах у майбутньому.

    З.А.Глядач reply Максим М-сим

    А навіщо їм ділити? Заради "масовості" вони поманили простих людей,наче віслюка морквиною і ті повелися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up