Трагедія на Вінниччині: померли двоє дітей, яких матір нагодувала грибами

Трагедія на Вінниччині: померли двоє дітей, яких матір нагодувала грибами
Ілюстративне фото
  • Жінка назбирала в лісі отруйних грибів та нагодувала своїх дітей. Малим стало зле, але горе-матір не викликала медиків. На жаль, діти померли. Їм було чотири та 12 років.

Як повідомляє Вінницька обласна прокуратура, за даними слідства, підозрювана злісно не виконувала батьківські обов`язки піклуватися про здоров`я своїх дітей. Жінка не звернулася своєчасно до медичного закладу за допомогою своїм важкохворим дітям. Це спричинило тяжкі наслідки та діти померли.

Подробиці слідства

— Підозрювана назбирала в лісі грибів, серед яких виявилися й отруйні та приготувала з них страву. Цим жінка нагодувала своїх дітей, — зазначають в прокуратурі.

Коли діям стало зле, горе-матір не звернулася до лікарні для надання дітям кваліфікованої медичної допомоги, а зайнялася самостійним лікуванням.

Відео дня

— Після госпіталізації дітей до лікарні підозрювана не повідомила лікарів, що годувала їх грибами. Час було втрачено та двоє малолітніх дітей віком 4 та 12 років померли, — додають у відомстві.

За процесуального керівництва Гайсинська окружна прокуратура Вінницької області слідчим слідчого відділення Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій Області повідомлено про підозру жительці Гайсинського району у злісному невиконанні нею встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваній загрожує покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як не стати жертвою тихого полювання?

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертається до жителів та гостей області ще раз подумати перед тим, як прийняти сумнівне рішення про збір та вживання дикорослих грибів.

Просимо звернути увагу на те, що ніяка цінність грибів за смаковими та поживними якостями не може зрівнятися із життям людини. Відмовтеся від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживайте лише штучно вирощені печериці або гливи, купуючи їх в магазинах. В жодному разі не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

Гриби — це не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв малолітнім дітям. Навіть якщо ви впевнені у якості і безпеці грибів, їх не рекомендовано вживати: дітям до 12 років; жінкам у період вагітності і грудного вигодовування; людям похилого віку.

Якщо після споживання грибів ви помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювота, головний біль, галюцинації, біль у животі) — негайно викликайте швидку допомогу.

Гриби двійники

Вирушаючи на «тихе полювання», потрібно знати і про грибів-двійників — як вони виглядають і чим відрізняються від їстівних. Адже інформованість — надійний спосіб уникнути важких наслідків отруєння небезпечними дарами лісу.

Найбільш небезпечні і смертельно отруйні це бліді поганки (мухомор зелений і мухомор весняний) — підступні двійники грибів сироїжок та печериць. Нема переліку ознак отруйності грибів за запахом, кольором, смаком тощо.

Класичний приклад: бліда поганка приємно пахне має солодкий смак. А веселка пахне погано, але вона неотруйна. Так що методів немає, є тільки знання про гриби і «золоте правило» — збирати тільки ті гриби, які ви знаєте.

 

 

Читайте також:

Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (53)
  • Валя Цмокалюк

    А чого сама не їла?
    Значить вона знала , що вони не їстивні бо вона жива .Нагодувати її тим самим.
  • Виталия Вецало

    Боже, яка біда. Гайсинський район, а яка назва села?
    Як мінімум , тут дика мамина безграмотність, дітям взагалі гриби не можна ніякі! Безпечні, покупні, жодних, бо в дітей система травлення не пристосована до грибів, а вони вважаються дуже важкою їжею.
    Як максимум, чи не було тут запланованого вбивства дітей? Нажаль, криміналістика знає такі випадки, і не рідко. Чому мама не їла тих грибів ?
    Чому одразу не сказала лікарям , що діти їх наїлися, коли їм стало погано?
  • Котовска Неля

    Дітямнеможн

    Дітям неможна грибів їсти
  • Таня Силко

    А сама чого не їла?

keyboard_arrow_up