Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi

Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi
  • Всі хоча б раз підключались до громадських мереж Wi-Fi, але мало хто замислювався про те, чим ризикує у такому випадку.
  • Розповідаємо, як безпечно користуватись інтернетом поза домом.

Сьогодні доволі легко знайти безплатні мережі Wi-Fi, адже вони є майже у кожному закладі, у багатьох парках, громадському транспорті, торговельних центрах тощо. Тому у Держспецзв'язку пояснили, як піклуватись про свою безпеку, використовуючи громадський інтернет.

Як безпечно користуватися безплатними мережами Wi-Fi:

1. Перевіряйте мережу. Не підключайтеся до невідомих точок Wi-Fi, якщо ви не знаєте, хто саме роздає зв’язок. Приміром, у закладах уточнюйте назву мережі, яка їм належить.

Відео дня

2. Використовуйте VPN-сервіси

3. Обмежте можливість автопідключення пристрою у налаштуваннях, значно безпечніше у разі потреби щоразу підключатися до мереж Wi-Fi вручну.

4. Вимкніть функцію надання спільного доступу до файлів через локальну мережу на всіх пристроях.

5. Не користуйтесь Wi-Fi для обміну чутливою конфіденційною інформацією, а також вирішення важливих справ. Використовуйте мобільний інтернет, якщо потрібно переказати кошти, поділитись у месенджерах чимось важливим тощо.

6. Користуйтесь антивірусом та не переходьте на сумнівні сайти.

7. Вимикайте Wi-Fi, коли ним не користуєтеся.

Довідка:

Як перевірити у Windows, чи увімкнений доступ через мережу:

  • Панель керування – Мережа й інтернет – Центр мережевих підключень і спільного доступу – Додаткові параметри спільного доступу.

Як перевірити на Mac, чи увімкнений доступ через мережу:

  • меню Apple – Системні параметри – Спільний доступ.

Нагадаємо, у Вінницькій колонії банда засуджених ошукала людей на понад мільйон гривень.Члени злочинної оборудки відбувають покарання у Вінницькій виправній колонії за тяжкі та особливо тяжкі злочини. П’ятеро засуджених разом зі спільницею ошукували людей по всій Україні. Шахраї телефонували до людей та представлялись співробітниками банку. Бандити виводили з рахунків потерпілих усі наявні гроші. Наразі поліцейським відомо близько десяти епізодів злочинної діяльності шахраїв.

 

Читайте також:

Шахраї пропонують фейкові виплати українцям. У НБУ розповіли, як уберегтися

Нові шахрайські схеми: як не втратити всі свої гроші після SMS

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up